Bijzondere jeugdtekeningen van prinses Beatrix worden geveild Beeld Getty Images
Bijzondere jeugdtekeningen van prinses Beatrix worden geveildBeeld Getty Images

Eenmaal, andermaal

Bijzondere jeugdtekeningen van prinses Beatrix worden geveild

Binnenkort is het mogelijk om kunst van prinses Beatrix te bemachtigen. Het veilinghuis Van Spengen in Hilversum gaat eind april verschillende jeugdtekeningen uit 1946 van hare majesteit veilen.

Ismay GijsenGetty Images

Jeugdtekeningen prinses Beatrix

Beatrix was als klein meisje dol op tekenen. De tekeningen die worden geveild, maakte ze toen ze slechts acht jaar oud was. De prinses zou graag vogels, paddenstoelen en scènes uit sprookjes hebben getekend. Het liefste tekende ze sprookjes waar prinsessen een rol spelen, heel toepasselijk.

Deens koningshuis

De tekeningen zijn goed bewaard gebleven en komen in een mooie lijst. Op de lijsten staat in het Deens geschreven: Tekeningen gemaakt door prinses Beatrix, Holland 1946. Het jeugdwerk van Beatrix was hiervoor namelijk in het bezit van het Deense koningshuis. De jeugdtekeningen zijn nu weer in Nederland, omdat een lid van het Deense koningshuis ze aan een Nederlandse relatie cadeau deed. En nu kunnen ze gewoon bij jou in huis hangen, mits je een volle portemonnee meeneemt naar de veiling.

Tentoongesteld

De tekeningen worden van 21 tot en met 24 april tentoongesteld in het veilinghuis en gaan 26 april, de dag voor Koningsdag, onder de hamer. Interesse? Plunder dan maar alvast je spaarrekening. De tekeningen gaan niet weg voor minder dan 3000 euro.

Máxima draagt ze kledingstukken van Beatrix en Juliana:

Bron: RTL Nieuws

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden