Bijzondere zoektocht in DNA Onbekend zorgt voor vraagtekens bij kijkers Beeld Avro Tros
Bijzondere zoektocht in DNA Onbekend zorgt voor vraagtekens bij kijkersBeeld Avro Tros

Bijzondere zoektocht in ‘DNA onbekend’ zorgt voor vraagtekens bij kijkers

In DNA onbekend komen altijd wel bijzondere verhalen voorbij, maar het verhaal van de 80-jarige Liberto sprong er gisteravond bovenuit. De man had namelijk grote twijfels over zijn hele gezin: was zijn vader wel zijn vader? En zijn moeder wel zijn moeder? Óf was zijn zus eigenlijk zijn moeder?

Televisie

Erandi GodinezAvro Tros

Voor Liberto is zijn deelname aan het programma een laatste poging om te ontdekken wie zijn echte ouders zijn. Al zijn hele leven vraagt hij zich af of zijn vader Piet wel zijn biologische vader is, zijn moeder Anna wel zijn echte moeder is en of zijn zus Annie niet zijn moeder is. Dit laatste zou betekenen dat er sprake is geweest van incest. Omdat zijn ouders en zus inmiddels zijn overleden, is het niet gemakkelijk om een antwoord op al deze vragen te vinden.

Dood spoor

Er worden uiteindelijk DNA-testen gedaan met zijn nog levende broer Sjef en de zoons van zijn overleden zus Annie. Deze testen wijzen uit dat zijn zus Annie niet zijn moeder is. Wel blijkt Liberto een andere vader te hebben dan zijn broer Sjef, een onthulling die voor hem als een grote schok komt. Dit betekent namelijk dat Piet niet zijn biologische vader is. Wie zijn vader wel zou kunnen zijn, weet Liberto niet. En dat betekent helaas dat de zoektocht ook niet veel verder komt. “Dan loopt het spoor dood helaas”, zo concludeert Liberto. “Dan zijn ze toch wel met een groot geheim overleden.”

Reacties Twitter

Uit een rondgang op Twitter blijkt dat veel kijkers moeite hebben om de uitzending te volgen en het gerucht over zus Annie erg heftig vinden.

Bron: Avro Tros

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden