null Beeld

Birgitta (47) en Ton (49) uit ‘Ik vertrek’ wachten anno 2021 nog stééds op licenties

86 huisjes en 58 camperplekken moesten er gebouwd worden op een braakliggend terrein in de Spaanse provincie Alicante. Maar na drie jaar filmen is de bouw nog niet eens begonnen. En uit de update van de familie Wesseloo blijkt dat er in 2021 nog niet veel is veranderd: "We wachten nog steeds op de goedkeuring van de waterhuishouding".

Daphne Dorgelo

Twee miljoen kijkers hoorden de grootse plannen van familie Wesseloo die in 2017 in de Spaanse plaats Busot gerealiseerd moesten worden. Daarvoor laten ze een riant huis met zwembad in Almere achter, waar hun twee zoontjes Thomas (7) en Ruben (4) om de hoek op golf en hockey zitten.

Licenties

Moeder Birgitta heeft een hoge functie bij een bedrijf dat vorkheftrucs maakt. Vader Ton is de huisman. Maar Birgitta begint door haar drukke baan het gezinsleven te missen en dus besluiten ze met z'n vieren naar Spanje te vertrekken om een vakantiepark te bouwen. Maar voordat ze met het 27.000 vierkante meter tellende terrein aan de slag kunnen gaan, zijn er extra onderzoeken nodig voor die licenties. Een woord dat veelvoudig terugkomt in de aflevering.

"We willen niet meer geld uitgeven als we nog heel lang geen licentie hebben”, zegt Birgitta over de gestaakte grondwerkzaamheden. Ton: "Het is al de derde aanvraag. We hebben na twee maanden nog steeds geen respons of het goed is. Daar word je wel een beetje moedeloos van."

Woningruil

2,5 jaar later in de aflevering staat het vakantiepark er nog steeds niet, want de licenties zijn nog steeds niet binnen. En dus besluiten ze het over een andere boeg te gooien en doen een woningruil. Voor hun woonhuis krijgen ze een pand terug met 12.000 vierkante meter grond om daar een nieuwe poging te wagen. Maar: de gemeente geeft toch aan dat het beschermd gebied is vanwege de bomen. Ton: "Daar moet je 20 meter vanaf blijven en dan wordt het wel een vrij smalle plek."

null Beeld

Einde aflevering

En dan is daar de aftiteling: "Ik heb geen seconde spijt", zegt Birgitta. De kijkers zijn ontgoocheld: 'Ik heb 2.345 x het woord licentie gehoord en opeens is daar de aftiteling.' Een andere Twitteraar: 'Meest bizarre afloop van #ikvertrek ooit. Er is niks..noppes .. nada. Of heb ik iets gemist?'.

Nog steeds geen vakantiepark

Flash forward naar 2021: "Wij zijn nog steeds heel gelukkig en vinden het leven hier heerlijk: de cultuur, het eten, de omgeving, de mensen en het klimaat.. te veel om op te noemen!", laten ze aan AVROTROS weten. "We hebben nog steeds geen spijt dat we deze stap genomen hebben, ondanks de trage en bureaucratische manier van licenties afgeven."

"We wachten nog steeds op de goedkeuring van de ‘waterhuishouding’, maar dit is dan ook een heel belangrijk onderwerp. (...) Het laatste voorstel dat er nu ligt is al besproken met de verantwoordelijke instantie, dus we verwachten hier wel een akkoord op. Maar ja, wanneer dat is, weten we niet. Dat weet eigenlijk niemand. We blijven er achteraan bellen en in de tussentijd vermaken we ons wel."

'Wordt vervolgd'

De familie is nog bezig om camperplekken te creëren op het nieuwe terrein: "We hebben al wel akkoord van de gemeente, maar ook daar zullen we weer een soortgelijk proces als met Campervilla moeten doorlopen bij de provincie." Ook hebben ze een flat in El Campello aangeschaft. "Daar zijn we lekker aan het schoonmaken en opknappen, zodat ook die locatie binnenkort verhuurd kan gaan worden. We hopen dat we daar wat inkomsten uit kunnen genereren."

null Beeld

Ze sluiten af: "Dus we zijn wel aardig bezig, maar helaas niet met de camping. We hopen dat dit nog snel wat voortgang gaat brengen en dat we na de zomer daarmee verder kunnen...wordt vervolgd."

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron & beeld: AVROTROS

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden