null Beeld

Boer Marc’s Annekim vertelt hoe het was in Zambia toen de camera’s weg waren

Al voor het keuzemoment wist boer Marc dat Annekim zijn grote liefde is. Na de kus bij het mango’s plukken, was het voor hem duidelijk en vertelde hij Annekim dat hij met haar verder wilde. Maar hoe gaat dan dan als de camera’s weg zijn? Dat vertelt Annekim in haar dagboek. Eerder vertelde Irene al over haar deelname (zie video).

Chanan Foppen

Voor het programma hield Annekim een dagboek bij en de KRO-NCRV geeft ons een kijkje in dat dagboek. Want hoe heeft Annekim de logeerweek beleeft? En wat gebeurde er toen de cameraploeg terug in het vliegtuig zat?

Aankomst

Ze begint haar dagboek met het begin van de logeerweek. Ze schrijft over de rondleiding van Marc door het huis, ook zij vond hem een beetje zenuwachtig overkomen, en over de zonsondergang op het terras. Uit het dagboek blijkt dat zij degene was die elke avond de afwas moest doen. Zónder Marc. Op de tweede dag nam Marc zijn vrouwen mee naar de kwekerij, daarover schrijft Annekim: “Marc leert ons hoe we de vissen moeten voeren en we gaan zelfs zwemmen en duiken in een kooi met duizenden tilapia’s. Wat een bijzondere ervaring!”

Kamergenoot

Op de derde dag vertrekt de kamergenoot van Annekim nog voor het keuzemoment en dat zorgt voor een vreemde situatie. “We zitten nog maar met zijn drieën aan het ontbijt, maar de sfeer is nog steeds goed en we hebben zin in de picknick vanmiddag”, schrijft ze. Tijdens die picknick lijkt de vonk overgeslagen te zijn. “Voel ik daar een kleine kriebel? Zie ik daar een nieuwsgierige blik? Ik concludeer dat ik mij blij voel, dat Marc mij aan het lachen maakt. Dat betekent heel veel”, schrijft Annekim. Dat blijkt inderdaad veel te betekenen, want na een tochtje op de jetski weet ook Marc het stiekem al. De volgende dag vertelt hij het haar bij het mango’s plukken: “De spanning hangt al de hele tijd in de lucht en dan gebeurt het onvermijdelijke. Een kus. Op tv… Ojeee… <3 <3 <3.”

Citytrip

We weten allemaal hoe dat af is gelopen. Annekim bleef alleen bij Marc slapen: “Ineens slaap je niet meer in de logeerkamer, maar in een tweepersoonsbed naast visboer Marc. Heel vreemd, maar ook heel leuk!” Marc voelde zich na zijn keuze volgens Annekim ook meer op zijn gemak. De onzekerheid is weg en een citytrip staat voor de deur. Van een luxe safaritent naar een tentje in de bush, maar zelfs daar is Annekim gelukkig met Marc. “Het voelt waanzinnig om dit nu te kunnen delen met Marc! Het was fantastisch. Met een cocktail, vers fruit en een massage sloten wij dit onvergetelijke avontuur af. Bushvrouw vindt haar visboer”.

Echte leven

En dan gaat het echte leven weer beginnen. Annekim vertelt hoe het ging na het afscheid van de crew: “Marc en ik stappen in mijn auto, zonder camera’s, zonder zenders. Dat is even wennen. We gaan samen naar mijn kamp en we slapen voor het eerst in mijn tent. Het is wat onwennig, maar ook dit voelt fijn en voor herhaling vatbaar.” De volgende ochtend vertrekt Marc vroeg voor zijn werk, maar Annekim schrijft dat ze een paar dagen later alweer zijn kant op gaat en dan met liefde weer de afwas doet. En ze leefden nog lang en gelukkig…

Iedere dag de best gelezen berichten van Libelle Daily in je mailbox? Dit wil jij niet missen! Meld je aan voor de Daily Update!

LEES OOK:

Bron en beeld: KRO-NCRV

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden