Boer Jouke en zijn vrouwen. Beeld Linelle Deunk (KRO-NCRV)
Boer Jouke en zijn vrouwen.Beeld Linelle Deunk (KRO-NCRV)

‘Boer zoekt vrouw’-blog #4: “Is zomerjurk-Marion de nieuwe Milou?”

Libelle’s Elselien blogt over Boer zoekt vrouw. Ze heeft een compliment voor fruitteler Rob en voorziet een zware strijd in Drenthe.

Elselien van DierenLinelle Deunk (KRO-NCRV)

Aflevering 4: de Dagdates.

De uitjes in BZV maken dezelfde ontwikkeling door als kinderfeestjes. Kwam je vroeger als ouder nog weg met een potje voetbal, rondje koekhappen en een stapel pannenkoeken, anno 2022 wordt er minstens een goochelaar, opblaaskasteel en suikerspinnenkraam verwacht. Ook Ons Yvon voelde de druk en googelde zich een slag in de rondte, maar of al die opsmuk de boeren heeft geholpen om hun dates te leren kennen...

Boer Hans Beeld KRO-NCRV
Boer HansBeeld KRO-NCRV

Hans (69), paardenfokker

Ik dacht even dat Hans stiekem een extra Grietje op de dagdate had meegesmokkeld, maar het bleek de oud-Hollandse dansjuf te zijn. Voor een weduwnaar die zich amper nog kan herinneren hoe het is om met een vrouw te dansen, was de Brabander behoorlijk soepel in de heupen. Maar met wie hij nou moest flirten, daar was hij nog niet uit. Buurvrouw-Dinie had een stukje bagage bij zich vond het al met al een heel avontuur. Want laten we wel wezen, ze zijn geen achttien meer. Daarover gesproken: wie passionele nachten verwacht op de boerderie komt volgens de paardenfokker bedrogen uit. Hij zoekt geen spanning, maar gezelligheid. Sáááámenzijn, ik hoorde Willeke Alberti al op de achtergrond. Gewoon ’s ochtends een kopje koffie, ’s middags nog één en af en toe een arm om je heen. Die warmte en zorgzaamheid denkt de boer te vinden in Grietje, Buurvrouw-Dinie en Ik voel gekriebel-Annette. Al had de brunette door alle stress vooral zelf mantelzorg nodig.

Rob Beeld Linelle Deunk (KRO-NCRV)
RobBeeld Linelle Deunk (KRO-NCRV)

Rob (52), fruitteler

Met blosjes op zijn wangen stond de kersenboer te wachten. Het was alweer véél te lang geleden dat hij zijn vrouwen gevoeld had. Over voelen gesproken: dat ging de Gelderlander vandaag doen zónder spiekbriefjes. Omdat er ook kinderen kijken, bedacht Ons Yvon een activiteit op minstens anderhalve meter: portrettekenen. Sil vond dat Rob een prima hoofd had voor een karikatuur en Gepke prees de fruitteler om zijn ‘krachtige kin’. Nellie tekende haar boer met een halfzijdige verlamming en daarmee ook haar doodvonnis, want ze is niet door naar de volgende ronde. Ook voor Die kan puffen-Gepke spatte het liefdesavontuur als een zeepbel uit elkaar. Gevoelsmens-Rob vond eigenlijk maar één ding belangrijk in zijn keuze: de vrouwen moesten ook op hem willen JUMPEN. En waar blondine Wendy vorige week nog twijfelde over een toekomst met de kersenplukker, kan ze nu niet wachten om naar Gelderland af te reizen. Robs glas is namelijk altijd HALFVOL en hij denkt in mogelijkheden. Daar kan onderstaande boer nog wat van leren…

Jouke Beeld Linelle Deunk (KRO-NCRV)
JoukeBeeld Linelle Deunk (KRO-NCRV)

Jouke (31), melkveehouder

Waar de Fries vorige week nog zat te morren over enorme hoeveelheden stof die zijn vrouwen om het lijf hadden, kon hij nu zijn hart ophalen bij de gymles. Met een paar vrouwenbenen in zijn nek kon de koeienboer goed kijken wat voor vlees hij in de kuip had. Letterlijk, want in de binnenkant van zijn toekomstige bruid lijkt de Fries nog maar matig geïnteresseerd. Jouke loopt naast zijn klompen en denkt deze show draait om wat de dames hém kunnen bieden. Mag ik je een knuffel geven-Sabine werd naar huis gestuurd. Ze kon haar teleurstelling niet verbergen toen bleek dat er in haar potentiële nieuwe woonplaats niet één fatsoenlijke kroeg was, maar krullenbol-Lotte knikte tevreden: een supermarkt en twéé basisscholen, wat wil een mens nog meer! Volgens Jouke is ze niet zo hip of modern, maar wél blij met de kleine dingen en dan mag je door naar de volgende ronde Boer zoekt huisvrouw. De Fries krijgt het ondertussen het warmst van zomerjurk-Marion, maar of zij de eindstreep gaat halen is maar zeer de vraag. Is dit de nieuwe LA-Milou? Kortom: is ze bereid om haar eigen leven op te offeren en fulltime aardappels te schillen? Want één ding is zeker: Jouke gaat het niet doen.

Janine Beeld Linelle Deunk (KRO-NCRV)
JanineBeeld Linelle Deunk (KRO-NCRV)

Janine (31), schapenboer

Na de speeddates van vorige week dacht ik dat het niet saaier kon, maar niets bleek minder waar. De herderin wist zelfs van een tocht in een speedboot nog een slaapverwekkende toestand te maken. HÈ, WAT ZEG JE?! De boerin zégt wel dat ze pittig is, maar vooralsnog is het enige rebelse aan de blondine haar shirt. De mannen bleven ontredderd achter. Deze hele date was net zo zinloos als het in elkaar timmeren van een hart dat je vervolgens in de fik gaat steken. Sander zag dat de Limburgse zelf ook geen idee had wat ze wilde en deed nog een laatste charmeoffensief, maar het mocht niet baten. Janine koos voor Chris from the hoodie, die het allemaal ook niet weet, maar wel zijn capuchontrui mag inpakken. Michiel hield aan deze tergende dag naast een whiplash ook een uitnodiging voor de logeerweek over. En last but not least, Sander. Zou deze Fries dan de man zijn die haar tegengas gaat geven?

Evert Beeld Linelle Deunk (KRO-NCRV)
EvertBeeld Linelle Deunk (KRO-NCRV)

Evert (58), melkveehouder

“Kun’n jullie mie eig’nlijk wel verstoan”, vroeg de Drent zich halverwege de dag af. Maakt niet uit, Evert, ze kijken toch alleen maar naar je WERKHANDEN. Hangmat-Maud schoot in de roos en wil meer dan alleen kijken, maar weet ook dat een #metoo’tje snel gemaakt is en besloot zich nog even in te houden. Bovendien moest er gebloemschikt worden. “Niet mijn hobby”, concludeerde de man zonder hobby’s. Wat hij dan wél doet in het weekend is nog steeds een raadsel, want ook op deze vraag van Sandra gaf de boer alleen binnensmonds antwoord. “Pittig”, vond San, die niet door mag naar de volgende ronde. Hangmat-Maud mag de randstad wél voor een weekje achter zich laten. Ook Cora gaat, tegen al haar verwachtingen in, haar tas pakken. “Leuk voor je”, vond Maud. Maar of het voor de Gooische R ook goed nieuws is, betwijfel ik want Cora laat zich de kaas niet van het brood eten. Deze strijd kon nog weleens ruwer worden dan Everts handen. Maar we weten ook: waar twee vechten om een been, gaat Nans ermee heen.

Elselien (31) dwingt haar vriend Boer zoekt vrouw te kijken. Er hingen vroeger paardenposters op haar kamer, maar ze verwijderde die resoluut toen ze werd gebeten door een pony.

Bron: KRO-NCRV

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden