null Beeld

‘Boer zoekt vrouw’-blog: de vraag die Annemiek aan Erik vergat te stellen

Libelle's Elselien blogt over Boer zoekt vrouw. Ze is bang dat Angela de spelregels niet heeft gelezen en wacht op een petitie voor GJ. 

Elselien van Dieren

Aflevering 10: keuzes, keuzes.

Die arme Ons Yvon lag nachtenlang in het stro om de prille relaties van de boeren te redden, maar of het geholpen heeft...

null Beeld

Geert (51), akkerbouwer

Angela wilde een frikandel speciaal, verleidster-Vera wilde naar huis. Een gevluchte vrouw, hoe ging hij dit aan zijn vrienden verkopen?! Het ego van Geert-de-Grote was tot op het bot gekrenkt, maar de boer haastte zich te zeggen dat hij het ook helemáááál niet zag zitten met de flirtkoningin. Ons Yvon had vernomen dat Temptation Boederie op zijn einde liep en kwam polshoogte nemen. Veer riep dat Angela een BIJZONDER MENS was en Geert dat ook moest gaan zien, maar wij zullen nooit vriendinnen worden-Angela liet zich onder toeziend oog van de natie niet zomaar tot tweede keus bombarderen. Ze vond het vervelend om te zeggen, maar Geert had haar WÉL dingen gevraagd. Zij hadden WÉL heel veel raakvlakken.

De Brabander kneep nog een laatste keer in zijn favoriete raakvlak: de billen van Vera. Angela belde haar dochter om te zeggen dat ze verkering had. Ik weet niet of Angela de spelregels gelezen heeft, maar dat je door ‘natuurlijke selectie’ als laatste overblijft wil niet zeggen dat je nu SAMEN bent. Want de boer vindt Angela dan wel verstandig, maar we weten allemaal dat hij dolgraag in Vera's rijdende bus gesprongen was.

null Beeld

Bastiaan (35), akkerbouwer

Ik kom net uit LA-Milou kon haar boer wel door elkaar schudden. Die #%#%$ laat zich de hele dag niet zien en toen ging-ie zich ook nog met haar kookkunst bemoeien ook. Maar ach, nu ze toch gevangen zat op het Zeeuwse platteland, kon ze er maar beter het beste van maken. En dat bleek vrij eenvoudig: een paar steelse blikken van de blondine en de overwerkte boer kon al niet meer helder denken.

Buurmeisje-Elise zag met lede ogen aan hoe haar droom als een zeepbel uit elkaar spatte. Tijdens een bezoekje aan Bas’ ouderlijk huis benadrukte de schat nog maar eens hoe weinig ze verwacht van het leven: iemand om voor te zorgen, een paar koters en lekker buiten zijn. Waar de boerderij voor de een het toonbeeld is van vrijheid, is het voor de ander een detentiecentrum. Dat weet de krullenbol ook, maar hij voelt zich tóch aangetrokken tot globetrotter-Milou. Waarom? Hij weet dat hij haar nog niet gewonnen heeft. En dat maakt haar toch een stuk spannender dan het buurmeisje dat zonder morren de afwas doet.

null Beeld

Geert Jan (61), paardenfokker

De paardenfokker annex patatbakker vroeg aan Jacq wat hij aan zichzelf zou moeten veranderen, maar een eerlijk antwoord wilde de boer niet horen. Lichamelijke conditie? Met een pot mayo in zijn hand schoot de Bourgondiër in de verdediging. Met alle respect maar… HAD JACQ ZELF AL IN DE SPIEGEL GEKEKEN? De vrouw met ‘die mooie zwarte dingen in de ogen’ liet zich niet gek maken. Dan gingen ze het toch gewoon samen doen? Afvallen staat vooralsnog niet bovenaan het prioriteitenlijstje van de boer, maar het woordje SAMEN wel. Maar met wie? Met het laatste keuzemoment dat als het zwaard van Damocles boven zijn hoofd hangt, dook de Noord-Hollander nog een keer in zijn verkleedkist om zijn ultieme wens duidelijk te maken. HIJ WÍL NIET KIEZEN, DEZE LOGEERWEEK MOET VOOR EEUWIG EN ALTIJD BLIJVEN DUREN. Het is wachten op een petitie. Want kom op... Ons Yvon kan voor deze ene keer toch wel een uitzondering maken?

null Beeld

Jan (35), zorgboerderij

Veer had de hele nacht wakker gelegen en was nog vermoeider dan haar kapsel. Ze had er nog eens goed over nagedacht en voelde aan alles dat ze de strijd met concullega Nienke ging verliezen. Bij de moestuin hakkelde ze iets over dezelfde diertjes zijn en vroeg de zorgboer of ze het goed had gezien. En ja, er was iets gebeurd vanbinnen en dat had niets met de blondine en alles met Nienke te maken. Veer vond dat TOF, PRACHTIG en SUPER en ging met een tas vol nootjes en amandelmelk naar huis. Nienke en Jan hadden het intussen HELEMAAL WARM gekregen. Fijn gevoel he, de liefde? Misschien nog wel beter dan een pilletje of een snuifje.

null Beeld

Annemiek (25), veehouder en akkerbouwer

ONS YVON TO THE RESCUE! Ik vroeg me bij Riks in Canada (die van 'dúúúús' en eindeloze vlaktes) al af waar die vrouw toch altijd zo snel vandaan komt, maar in dit geval zou het de nacht in het kippenhok meer dan waard zijn. De presentatrice had vaker met het praktische problemen-bijltje gehakt en begon met een stevige peptalk voor ruiter-Erik. Hij ging zich na een gesprekje van 5 minuten toch @#$%#%^%# niet laten wegsturen door de liefde van zijn leven? Blakend van het zelfvertrouwen liep de lieverd de stal in om voor het hart van de kalenderbabe te vechten.

Er werd geknuffeld, er kwamen tranen en Ons Yvon was de hotelkamer met rozenblaadjes al aan het boeken, maar de Drentse schone bleek onverbiddelijk: als kind van gescheiden ouders wist ze dat je niet alles op kunt geven voor de liefde. Maar als ze het aan haar prins op het paard had gevraagd, had ze ontdekt dat hij ook hartstikke tevreden zou zijn met een Drentse verzorgpony. Hij zou desnoods op een koe rijden als het niet anders kon, als hij háár er maar bij kreeg. Het mocht verdrietig genoeg niet zo zijn. Erik pakte zijn koffers en reed met 100 km per uur terug naar Gelderland. De boerin herpakte zichzelf en besloot de 620 brieven er nog eens bij te pakken, maar ze wist dat ze niet alleen Eriks hart gebroken had. Ook dat van haarzelf.

Libelle’s Elselien (29) dwingt haar vriend Boer zoekt vrouw te kijken. Er hingen vroeger paardenposters op haar kamer, maar ze verwijderde die resoluut toen ze werd gebeten door een pony.

Beeld: KRO-NCRV.

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden