null Beeld

‘Boer zoekt vrouw’-blog: hoe Annemiek genadeklap uitdeelde

Libelle's Elselien blogt over Boer zoekt vrouw. Ze vreest dat Geert afstevent op een dramatisch einde van zijn liefdesavontuur en adviseert LA-Milou om nú haar tas te pakken. 

Elselien van Dieren

Aflevering 9: nog twee in de race.

Het zijn rare tijden. En dan heb ik het niet over de Corona-crisis, maar over BZV. Zou dit het eerste seizoen worden waarin geen enkele boer de liefde vindt?

null Beeld

Geert Jan (61), paardenfokker

Het was pizza-avond op de boerderie van GJ. De patatbakker/paardenfokker maakte zich niet zozeer druk om de online skills van ik hoef maar een puntje-Karine, maar om haar ogen die aanzienlijk kleiner waren dan zijn maag. Karine had haar buik ondertussen vol van alle suffe en seksistische grapjes van de boer. DIEPGANG WILDE ZE, EN WEL NU! Ze nodigde haar boer uit voor een schildersessie in de stal in de hoop dichter bij zijn emoties te komen. GJ vond die paardenbloem/margriet nog wel wat hebben, maar met abstracte kunst kon de lieverd he-le-maal niets. Alhoewel… wijlen Anton Heyboer had met zijn geklieder toch maar mooi een harem om zich heen verzameld.

Jacq ging er met de hond op uit en Karine zocht tussen het stro naar dat kleine hartje in dat grote lijf. En ze vond het: na wat gezever over muurtjes die afgebroken moeten worden en kwetsbaarheid, brak de patatbakker in tranen uit toen bleek dat hij Karine’s schilderijtje mocht houden. Maar of hij deze vrouw erbij krijgt…

null Beeld

Jan (35), zorgboerderij

Nienke houdt van het strand en lekker buiten zijn. NIENKE VINDT POEP SCHEPPEN EEN VORM VAN MEDITATIE. Nienke vindt het helemaal prima als Vera rond haar en Jan scharrelt. Nienke voelt zich thuis op Curacao, maar vindt Italië bijvoorbeeld óók heel leuk. Vera riep ondertussen hardop tegen zichzelf dat ze het HELEMAAAAAL geen punt vond dat haar droomboer vijf uur lang met de concurrent in een stal zat. Nee joh! Praten, dat hadden zij en Jan niet nodig. Veer vond het wonderschoon dat Jan zich juist als man zo emotioneel kon opstellen, maar bleek haar eigen emoties niet meer onder controle te hebben. ‘IK TREK NIENKE NIET ZO GOED’ , riep ze wanhopig uit. Jan suste de boel door te zeggen dat Veer hier niet voor Nienke was, maar ondertussen trok hij zijn conclusies: want weet je wat Jan niet trekt? Jaloerse vrouwen.

null Beeld

Geert (51), akkerbouwer

Vorige week wilde verleidster-Vera haar lichaam nog verkopen om een koe te redden, maar nu het keuzemoment dichterbij kwam sloeg haar stemming om. Zij en Angela waren dan wel geen vriendinnen en zouden dat volgens Angela NOOIT WORDEN OOK, maar de flirtkoningin voelde zich plots toch een tikje schuldig jegens haar concullega. Ze had Geile Geert 2.0 helemaal ingepakt door 24/7 met haar strakke billen te draaien, maar besefte nu DAT ZE D’R EIGEN HELEMAAL NIET ZAG HIER IN OEFFELT. De boer hoorde het allemaal wel, maar luisterde niet. Hij barst bijna uit elkaar van de opwinding en stevent hiermee af op een dramatisch einde van zijn liefdesavontuur. Kan Ons Yvon die man even onder een koude douche zetten?

null Beeld

Bastiaan (35), akkerbouwer

Zo ben je aan het creative writen in LA en zo boen je bij een Zeeuwse boer de plee. Niet alleen de witlof, de hele logeerpartij had een bittere nasmaak. Buurmeisje-Elise wilde met Blof op de achtergrond best de gelukkige huisvrouw uithangen, maar dan wilde ze op zijn minst worden aangekeken door de boer. Ik kom net uit LA-Milou, die tot mijn grote verbazing al die tijd een zuidelijk accent bleek te verstoppen, was de wanhoop intussen nabij. Zij ging toch $%#$%$ niet de rest van haar leven aan de Zeeuw vragen wat-ie wilde eten? RUN MILOU, RUN! Vertrek voor Ons Yvon op de stoep staat om te zeggen dat ze al die tijd gelijk had. Wat onze Bas voelt of vindt? Tja, die was helaas niet bereikbaar voor commentaar.

null Beeld

Annemiek (25), veehouder en akkerbouwer

Jelte had gedroomd van die stoot op de boerinnenkalender, maar was er na een paar dagen op de boerderie wel achter dat het met Miss Juni een stuk minder spannend ging worden dan haar voorkomen deed vermoeden. De Drentse bleek haar dagen zwijgend door te brengen in de melkstal of met haar ogen dicht onder een fleecedeken. De alcohol zorgde nog voor een lichte opleving, maar de Fries begreep ook wel dat hij de boerin niet permanent dronken kon voeren om het een beetje leuk te houden. Annemiek werd zelf ook met een kater wakker. Ze vond de paardenhater een gezellige vent, MAAR ZE VOELT ‘M NIET. Na haar zoveelste dutje hakte ze tussen de pinken de knoop door. Ruiter-Erik moest zichzelf vasthouden aan het aanrecht toen het stel weer binnenkwam. Was er getongd? Waren ze verloofd? Maar nee, HIJ BLEEK GERED!!! Jelte ging zijn tas pakken en hij zou zijn Annemiek in de armen vallen en ze zouden nog lang en gelukkig met paarden over hekjes springen. Het bleek een gruwelijk uitstel van executie: de schat had de boter amper op zijn brood gesmeerd toen de boerin de genadeklap uitdeelde. Het was - helemaal nu we van Mark nog maar 100 mogen - echt een kleereind naar Gelderland en Annemiek was niet van plan om te gaan latten. ‘Een bijzondere conclusie’, concludeerde Jelte tijdens het laatste avondmaal. Nu maar hopen dat Ons Yvon het tij nog kan keren.

Libelle’s Elselien (29) dwingt haar vriend Boer zoekt vrouw te kijken. Er hingen vroeger paardenposters op haar kamer, maar ze verwijderde die resoluut toen ze werd gebeten door een pony.

Beeld: KRO-NCRV.

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden