null Beeld

‘Boer zoekt vrouw’-blog: waar Geert al die tijd naar op zoek was

Libelle's Elselien blogt over Boer zoekt Vrouw. Ze vraagt zich af of de filmrechten van LA-Milou al zijn verkocht en is bang dat Karine's muurtje niet wordt afgebroken. 

Elselien van Dieren

Aflevering 12: weekendje weg.

Weet u nog? Die tijd waarin je gewoon in een vliegtuig kon stappen en een weekend naar een Europese stad kon? Dat klinkt leuk, maar voor de boeren was het vooral héél hard werken.

null Beeld

Geert Jan (61), paardenfokker

GJ had van Ons Yvon afscheid moeten nemen van zijn harem, maar gelukkig had-ie nog één leuke vrouw over EN DIE GING HIJ HOUDEN OOK. Als een PAARD in een porseleinkast gooide hij de kerstballen op de grond en zijn gevoelens op tafel. “Ik heb mijn liefde gevonden”, oreerde de boer. Het lijdend voorwerp, beter bekend als Karine, zweeg en nam nog een slok van haar wijn zonder pepertje. Zij leeft in het hier en nu en daar staan nog heel wat kalkstenen muurtjes die afgebroken moeten worden. De Noord-Hollander slofte vermoeid door het oude centrum en wenste vurig dat hij ergens anders was: in een all inclusive waar niet alleen het eten, maar ook de liefde onbeperkt verkrijgbaar is.

null Beeld

Jan (35), zorgboerderij

Er was kennis gemaakt met de schoonfamilie en Nienke had zichzelf gebombardeerd tot DE VROUW VAN JAN, dus de zorgboer dacht dat het allemaal wel snor zat. Een kamer delen? Jazeker! Hij wilde geen seconde missen van Nienke’s tropische oceaan-ogen. Maar bij de brunette sloeg de twijfel toe: haar emoties gingen aaaaalllleeeee kanten op. Ze voelde zich opgejaagd, wilde zichzelf tijd gunnen en wist niet of hun gevoelens gelijk liepen. Nienke dacht dat de boer na haar emotionele relaas teleurgesteld was, maar de lieverd was vooral verward. WAT BEDOELDE DIE VROUW TOCH??!? Voelde hij nou te veel of te weinig? Moest hij er nou een naampje aan geven of juist niet? Hij zei maar wat hij dacht dat ze wilde horen: hij ging weer even bij zichzelf kijken. Iets met Venus en Mars…

null Beeld

Bastiaan (35), akkerbouwer

Zijn de filmrechten voor deze Hollywoodfilm al verkocht? Het mooie, rondreizende stadsmeisje dat smóórverliefd wordt op de guitige plattelandsjongen die aan zijn akkerbouwbedrijf vastzit. Gaat Ik kom net uit LA-Milou haar spannende leven opgeven voor een bestaan als Zeeuwse huisvrouw? Van New York en Bangkok naar een baan in @#$%$# MIDDELBURG? Schat wat dénk je? Morrend zei de blondine dat ze het heus ging proberen, maar dat het wel van twee kanten moest komen. Allemaal leuk en aardig, maar we weten allemaal dat THE COMPROMISE in dit verhaal niet bestaat. De Zeeuw blijft letterlijk zitten waar hij zit en geeft geen centimeter toe. In het voorstukje van volgende week lopen ze nog hand in hand, maar iets zegt me dat het geen Hollywood-einde wordt.

null Beeld

Annemiek (25), veehouder en akkerbouwer

Omdat Annemiek weigerde op citytrip te gaan en er nog een hele aflevering gevuld moest worden, belde Ons Yvon naar Brabant-Bram. De studerende vrachtwagenchauffeur sprong meteen op zijn motor toen bleek dat Miss Juni nog altijd vrijgezel was, maar hij kon natuurlijk ook niet weten dat hij een laatste slappe poging was om de Drentse schone aan een man te helpen. De boerin deed heus haar best om er nog wat van te maken, maar stond nog liever op een tentfeest met vies bier en slechte muziek dan dat ze moest flirten met deze schat. Jammer van de benzine, de Brabander maakte bij voorbaat al geen kans om haar hart te winnen. Die had de kalenderbabe namelijk – of ze het nou wilde of niet – al weggegeven aan haar enige echte prins: ruiter-Erik.

null Beeld

Geert (51), akkerbouwer

Angela wilde zoete witte wijn, kussen en knuffels, maar Geert-de-Grote wilde niets van dat alles. De blondine dacht dat haar boer misschien NIET ZO FYSIEK was, maar dan had ze haar ogen in haar broekzak tijdens Temptation Boerderie. De Brabander droomde nog altijd van zijn handen op de billen van verleidster-Vera, maar ging dat in verband met zijn uit de hand gelopen ego nooit en te nimmer toegeven. Angela hoopte dat haar droomman nog zou ontdooien, maar in de Spaanse grot daalde de sfeer definitief tot het vriespunt. Het enige dat de twee nog gemeen leken te hebben, was hun nicotineverslaving. Angela besloot nu eindelijk dé vraag te gaan stellen, maar Geert was er al eerder klaar mee. Verkering zat er niet in en dat was haar schuld. Zij was te rustig en ze zou hem nóóit bij kunnen houden. “Als het niks is dan is het niks en dat geeft dus niks.” Juist ja. Het had een hoop leed gescheeld als de boer in zijn voorstelvideo al had verteld waar hij eigenlijk naar op zoek was: ZIJN VROUWELIJKE IK. Nondepinnekes…

Libelle’s Elselien (29) dwingt haar vriend Boer zoekt vrouw te kijken. Er hingen vroe-ger paardenposters op haar kamer, maar ze verwijderde die resoluut toen ze werd gebeten door een pony.

Beeld: KRO-NCRV.

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden