null Beeld

Boer zoekt vrouw-blog: waarom Betty besloot dat GJ niet haar konijntje was

Libelle's Elselien blogt over Boer zoekt vrouw. Ze zag hoe verleidster-Vera opnieuw de hoofdrol speelde in Tempation Boerderie en is benieuwd welk lijk er nu weer uit de kast van boer Jan zal vallen. 

Elselien van Dieren

Aflevering 6: logeren deel II.

Na een week waarin het c-woord in iedere zin genoemd werd, smachtte heel Nederland naar ouderwetse coronavrije-romantiek op de boerderie. Maar de liefde blijkt nog ver te zoeken nu de boeren zich op hun erf ontpoppen tot hun eigenaardige zelf.

null Beeld

Bastiaan (35), akkerbouwer

Ik-kom-net-uit-LA-Milou wilde weten wat de bedoeling was: zou ze voortaan moeten bedelen om zakgeld als ze een relatie met de boer zou krijgen? De Zeeuw vond dat de globetrotter maar ingewikkelde, feministische vragen stelde. Bas had gewoon geen zin in een relatie op afstand. Een MAAND bedenktijd voor de blonde schone haar leven op zou geven voor een enkeltje Zeeland? WAS ZE HELEMAAL GEK GEWORDEN?! Of het wat zou worden, dat zouden ze wel zien als ze met haar hele hebben en houden naar de Zeeuwse kust geëmigreerd was.

Milou had inmiddels niet alleen koude handen, maar ook een koud hart. Ook marinier-Madeleen had er flink de pest in: ZIJ IS EEN LEUKE VROUW EN WIL DAT HOREN OOK! De krullenbol begreep de hint en begon aan zijn complimenten-estafette. Ik denk dat buurmeisje-Elise nog steeds zweeft op dat ene compliment dat écht iedere vrouw toch eens in haar leven wil horen: JE BENT ZO LEKKER PRAKTISCH. Misschien had Ons Yvon toch al die tijd gelijk…

null Beeld

Geert (51), akkerbouwer

Temptation Boerderie ging onverminderd voort met verleidster-Vera in de hoofdrol. De brunette vond de logeerweek het uitgelezen moment om haar zelfhulpboek uit te lezen. Waar ze hulp bij nodig had? HET OPENEN VAN JE HART. Niet gewóón openen, maar echt je intuïtie volgen. Vervolgens stelde ik-flirt-met-iedereen-Vera de niet zo heel hypothetische vraag wat er zou gebeuren als ze op een feestje haar tong in de keel van een andere man zou steken. Geert vond dat geen punt. Dat was niet het antwoord en de aandacht waar Veer op had gehoopt en daarom was ze nu naast haar laarzen ook haar pyjama 'vergééééééten'.

Tukker Esther zag het hele gebeuren met lede ogen aan, maar Angela was bereid bloed te vergieten om te redden wat er te redden viel. Het deed even pijn, maar ze was nu mooi even alleen met de Brabander die tussen de levertraan op zoek ging naar een pleister. Of ze "d’r eigen wel zou zien in Oeffelt", vroeg Geert zich af. Angela wel. Esther ook. Verleidster-Vera had moeite met het productieproces. Maar Geert vroeg haar niet of ze op de Partij voor de Dieren stemde, hij wilde weten of ze KRIEBELS had. "Hmmmm", besloot Veer. "Dat vind ik wel heel vroeg gezegd." GEERT, VERLOS ONS VOOR HET TE LAAT IS! We willen niet weten wat er gebeurt als deze vrouw wél kriebels krijgt.

null Beeld

Jan (35), zorgboerderij

Op de zorgboerderij was Jans illegale gekkigheidje het gesprek van de dag. Vliegschaamte-Froukje vond het na een nachtje slapen plots niet zo’n punt meer, maar de kleiende-Vera had geen oog dichtgedaan nu bleek dat ze op een junk geschreven had. Tijdens de schapenpedicure hielp de Noord-Hollander haar uit die nachtmerrie: het slikken en snuiven was ‘geen halszaak’ in het leven van de boer. "Het is niet zo’n heel groot ding in mijn leven", besloot hij. Anders kon hij toch ook niet functioneren? Omdat ik die arme Veer haar nachtrust gun, zal ik hier de voorbeelden van verslaafden die keihard werken maar even achterwege laten. De blondine vergat in het schapenhok 1 cruciale vraag te stellen: is de boer bereid zijn pretpillen op te geven voor de liefde van zijn leven? De tijd zal het leren, maar volgende week gaan we eerst verder met het volgende lijk in de kast van Jan. Er is namelijk nog wel een dingetje dat hij nog even tegen Nienke wilde zeggen…

null Beeld

Annemiek (25), veehouder en akkerbouwer

"Tegenwerken is ook werken", besloot de kalenderbabe. De boerin had geen zin in gelul over relaties en trok een bordspel uit de kast. Met torso-Steven was er sowieso weinig te bespreken. Met aanpakker-Jelte wél, maar met ruiter-Erik had ze bizar veel gemeen. De paardenfan nam een onvoorstelbaar risico door de Drentse schone nog vóór de koffie te overvallen in haar melkstal. Dat pakte wonderwel uit omdat de lieverd z’n mond hield, maar de Drentse leek tijdens het staartenscheren toch vooral oogcontact te maken met de blonde Fries. Nu maar hopen dat die koeienknal tegen haar hoofd ervoor zorgt dat de boel op de boerderie ook een beetje wordt opgeschud.

null Beeld

Geert Jan (61), paardenfokker

De harem van GJ wist dat de paardenfokker/patatbakker een eigenaardig gevoel voor humor had, maar dít zagen ze even niet aankomen: GJ had al zijn kilo’s in een ENORM ROZE KONIJNENPAK gepropt om de dames een ludieke nachtkus te brengen. Betty is een veerkrachtig mens en besloot de boer het voordeel van de twijfel te geven, maar toen ze de volgende ochtend door diezelfde klaar-voor-de-kerst-Flappie werd getrakteerd op een kop koffie wist ze: DIT IS ECHT ZIJN PYJAMA!!! Betty vond GJ heel puur, maar zij was niet het konijn dat hij verdiende. GJ was opgelucht: nu Betty zelf met gierende banden was gevlucht, hoefde hij niemand teleur te stellen. Tip voor de boer: trek dat pak aan als Ons Yvon op de stoep staat en je hoeft nooit meer te kiezen.

Libelle’s Elselien (29) dwingt haar vriend Boer zoekt vrouw te kijken. Er hingen vroeger paardenposters op haar kamer, maar ze verwijderde die resoluut toen ze werd gebeten door een pony.

Ben jij fan van Boer zoekt vrouw? Iedere maandag kun je kijken naar een nieuwe aflevering van Praat mee over BZV op Libelle TV. Esther Zonneveld en Matthijs Albers praten je helemaal bij!

Beeld: KRO-NCRV.

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden