null Beeld

‘Boer zoekt vrouw’-blog: waarom Geert Jan in het verkeerde programma zit

Libelle’s Elselien blogt over Boer zoekt vrouw. Ze waarschuwt Esther en Angela voor verleidster Vera en zag de vrouwen van Bastiaan steeds groener worden. 

Elselien van Dieren

Aflevering 4: de dagdates.

Ik las laatst ergens dat de populairste eerste date een avondje bios is, gevolgd door een drankje in de kroeg of een etentje. Sááááái, vindt Ons Yvon. Nee, dan liever bodypainten en piñata's prikken.

null Beeld

Jan (35), zorgboerderij

Een wijze vrouw adviseerde me om nóóit een date op een boot te plannen. De reden is simpel: VAN EEN BOOT KUN JE NIET AF. Boer Jan had zijn zwemvest gelukkig niet nodig. Toen Ons Yvon 2 weken geleden met een iets te goed gevulde postzak langskwam, wilde de Noord-Hollander het liefst achter een strobaal verdwijnen. Maar wat blijkt? De lieverd had zichzelf onderschat en bleek eigenlijk best goed in het hele dating-gebeuren. Met zijn 5 vrouwen besprak hij de datingsapps. Tinder? Níets voor hun, ECHT VRESELIJK. Nee, dan kun je beter meedoen aan een tv-programma waar je onder toeziend oog van de natie plastic kippen over een muur schiet en vrouwen naar huis moet sturen. Prima plan, Jan!

Hij nam nog wel een risicootje. Nu de zorgzame boer toch op Pampus was, besloot hij aan zijn vrouwen op te biechten dat hij in zijn post-scheiding periode regelmatig vóór Pampus lag. De dames hielden hun adem in, maar geen paniek! Jan is geen alcoholist, dat geloof ik meteen. Maar ik zag zijn neus wél groeien toen hij tegen stapelbed-Vera mompelde dat hij ook heus verse groente eet.

null Beeld

Geert (51), akkerbouwer

Ik begrijp heus dat Ons Yvon na 10 seizoenen BZV van gekkigheid niet meer weet wat ze moet organiseren voor de dagdates, maar ik zou ook wat later komen als bleek dat ik als een klein kind snoep uit een piñata moest slaan. Flirtende-Vera vond het hele gebeuren HÉÉL BEVRIJDEND, ik was vooral verbaasd dat ze überhaupt nog kon bewegen in die strakke broek. Tijdens de lunch wilden de vrouwen weten of ze hun sportschoolabonnement moesten aanhouden als ze hun leven met Geert-de-Grote wilden delen. Hij had namelijk duidelijk aangegeven een SPORTIEVE VROUW te willen. Sportief, sportief… De Brabander had het bedoeld als een autoreclame: hij zocht een sportief modelletje, maar dat had natuurlijk niets met sport te maken.

Waar collega Geert Jan moeite had om een keuze te maken, pakte deze Geert het wat praktischer aan. Na het ploatjes kieke kwam het voelen. Hij knuffelde met Angela, kneep in de billen van Maryse en toen was de keuze snel gemaakt. Esther en Angela mogen hun pyjama inpakken voor de logeerweek, maar als ze in Geerts museum willen eindigen kunnen ze beter iets spannenders meenemen. Verleidster-Vera zégt namelijk wel dat zij versierd wil worden, maar die vrouw zou nog flirten met een lantaarnpaal als er niets beters in de buurt was.

null Beeld

Annemiek (25), veehouder en akkerbouwer

Met lood in de klompen verliet de kalender-boerin haar boerderie voor een actieve dag met 5 mannen met wie ze vooralsnog géén beschuitje wilde eten. Ze zag heus dat ze leuke heren had gekozen, maar ze voelde NIETS, NOPPES, NADA. Na wat geklier, gespetter en veelbelovende blikken (en enig aandringen van Ons Yvon) werd dat ‘niets’ een vertwijfeld ‘misschien’. Ze koos Steven vanwege zijn torso, Erik voor de paardentraining en Jelte om het gesprek op gang te houden. Voor jaloerse-Jaep zal het altijd juni blijven, maar of het voor de deze heren wél echt zomer wordt…

null Beeld

Bastiaan (35), akkerbouwer

Bastiaan ontpopte zich tot een ware player, maar bleek een dubbele agenda te hebben: de akkerbouwer flirt zich een ongeluk, maar zoekt eigenlijk gewoon een boekhoudster. Dáár waren de globetrotters niet van gediend. Toch werd het de boer snel vergeven, want knap en galant is-ie wel. Ik-ben-net-terug-uit-LA-Milou greep haar kans bij het bodypainten en ik dacht even dat ik in een Hollywood-film beland was. De blondine bracht de boer totaal van de wereld door diep in zijn ogen te kijken en zijn arm sensueel te beschilderen. De andere vrouwen zagen steeds groener – en dat kwam niet door de verf.

Ons Yvon kwam aan het eind van de middag nog even voorrijden voor de zoveelste risicoanalyse. De Zeeuw voelde zich in het bedrijfsleven misschien een misfit, hij heeft er wél iets van opgestoken. De krullenbol lulde Ons Yvon finaal onder de tafel. Want het meest leuk = het minste risico. Gelukkig mag buurmeisje-Elise ook komen.

null Beeld

Geert Jan (61), paardenfokker

Geert Jan kon niet stoppen met kwispelen. 5 VROUWEN, VOOR HÉM!!! Hij wilde ze het liefst meteen ‘met kop en kont’ in de auto gooien, maar van Ons Yvon moesten ze eerst 3 kilo suiker naar binnen werken, tuktuk rijden en een taart knutselen. Jacq vond het leuk dat Geert een beetje ondeugend was en Betty constateerde dat de paardenfokker/patatbakker het meeste zei als hij niets zei.

GJ’s taart werd een chaos en inmiddels was het ook een veldslag in zijn hoofd. Zijn vrouwen waren allemáál leuk. GEERT KON NIET KIEZEN. Ik herken dat. Toen ik 6 was, kreeg konijn Snuffie kleintjes. 5 zachte, witte bolletjes met van die schattige rode oogjes. Van mijn vader mocht ik er eentje houden, maar ze waren allemaal even leuk en lief. Ik huilde tranen met tuiten, tot mijn vader zuchtend een groter hok timmerde. Geert Jan hoeft niet eens te verbouwen, ruimte zat op zijn boerderie! De Noord-Hollander wil 's avonds na de paarden ook zijn vrouwen kunnen tellen. Met tranen in zijn ogen sméékte hij of hij ze niet allemaal mocht houden, maar Ons Yvon was onverbiddelijk: dan had hij zich maar op moeten geven voor Boer Zoekt Harem.

Libelle’s Elselien (29) dwingt haar vriend Boer zoekt vrouw te kijken. Er hingen vroeger paardenposters op haar kamer, maar ze verwijderde die resoluut toen ze werd gebeten door een pony.

Meer zien over Boer zoekt vrouw? Libelle's Esther en Story's Mathijs praten je bij:

Beeld: KRO-NCRV.

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden