null Beeld

‘Boer zoekt vrouw’-blog: waarom Geert Jan nooit écht gekozen heeft

Libelle's Elselien blogt over Boer zoekt vrouw. Ze denkt dat Geert de politiek in moet en heeft nog een liefdestip voor Jan.

Elselien van Dieren

Aflevering 13: de reünie.

Ons Yvon nodigde haar boeren op anderhalve meter uit om te vragen hoe het ze was vergaan in de liefde. Eerst de boeren die in de luwte op zoek gingen naar de liefde: Ik-ben-de-knapste-niet-Ronald blaakte van het zelfvertrouwen nu hij had ontdekt hoe ontzettend simpel het is om een vrouw te versieren. Of het witte bankstel inmiddels vervangen is, vertelde het verhaal niet.

De lieve Johan zat inmiddels zonder vrouw én zonder hond, maar heeft gelukkig wel genoeg frikandellen in de vriezer om nog jaren in quarantaine te zitten. Melkveehouder Frans had er even geen puf voor en had zijn mannen juist in de diepvries gezet. John zit na 10 jaar datingssites en een bzv-avontuur nog steeds zonder liefde en de propere publiekslieveling Willem gaat over 3 jaar trouwen met zijn Rieneke. Kortom, wisselend succes. Net als onderstaande boeren.

null Beeld

Bastiaan (35), akkerbouwer

De Zeeuw wilde liever het hele meer aan gort boren dan dat-ie moest gaan vissen. Toen ik die hengeltjes zag, begreep ik wel waarom. Had de boer zijn visgerei voor anderhalve euro besteld bij AliExpress en pakte het toch net even anders uit dan op het plaatje? Ach, het mocht de pret niet drukken. De krullenbol en LA-Milou hadden enkel oog voor elkaar, óók toen ze bij Ons Yvon op audiëntie mochten komen. De verliefdheid spátte van het scherm. Waar de coronacrisis voor de meeste boeren een obstakel is in de liefde, kan de quarantaine voor de Zeeuw niet lang genoeg duren. Want achter die roze wolk hangt een grijze donderwolk met het woord AFSTAND. Laten we hopen dat de wind voorlopig de juiste kant op staat. Want ooit, op een dag, mogen we weer naar buiten, gaan de vliegtuigen van de grond en zal blijken of de liefde sterk genoeg is. Want je kunt het meisje wel uit LA halen, maar LA niet uit het meisje…

null Beeld

Jan (35), zorgboerderij

De Noord-Hollander had even op een bankje naar zichzelf zitten kijken, maar veel geholpen had het niet. De schat kreeg van alle spanning geen scone door z’n keel. Hij wilde de vrouw met de tropische oceaan-ogen meenemen naar zijn zorgboerderij, maar wilde zij dat nou wel of niet? "Komt wel goed schatje." En dat kwam het. De krullenbol – die ook al een tijdje geen kapper meer gezien heeft – zat stráálverliefd naast zijn Nienke. Bestel die verhuiswagen maar vast, want dit wordt een ‘en ze leefden nog lang en gelukkig’. Al moet er voor een ultiem einde van dit liefdesverhaal nog één dingetje gebeuren, maar dát is natuurlijk Jans eigen zaakje.

null Beeld

Annemiek (25), veehouder en akkerbouwer

De kalenderbabe drukte zich wel heel voorzichtig uit toen ze zei dat ze de logeerweek 'NIET ALLEEN MAAR LEUK' gevonden had. Als ze kon kiezen tussen een dubbele wortelkanaalbehandeling of nóg een logeerpartij met torso-Steven, Jelte de Fries en ruiter-Erik dan weet ik het antwoord wel. Na de laatste – door ons Yvon gedwongen – date met de studerende vrachtwagenchauffeur, was de Drentse schone met zichzelf aan de slag gegaan. Ze ontdekte dat haar ontwijkende gedrag met haar jeugd te maken had, maar haar logees gingen ook niet vrijuit. Behalve eindeloos over broodbeleg ouwehoeren, deden die gasten ook HE-LE-MAAL NIETS. Toch gelooft ze nog in de liefde en heeft ze nu wat specifiekere eisen als het om een man gaat: een workaholic die zijn eigen leven leeft en af en toe naast haar onder het fleecekleed kruipt. Ik hoorde haar wel, maar kon alleen maar denken aan de ruiter, 120 kilometer verderop, die wéér niets gevraagd werd...

null Beeld

Geert (51), akkerbouwer

Mocht Geert zijn carrière op de boerderie ooit zat zijn, dan kan hij altijd nog aan de slag als politicus. Zelden iemand gezien die iets dat zó krom is, recht kan praten. Hij was HEEEEEL TEVREEEJE met zijn optreden als botste boer in de bzv-geschiedenis. En dat verleidster-Vera uit zijn weiland gevlucht was, daar zat hij helemáááál niet mee. Hij had heus, echt waar, sowieso al voor Angela gekozen. Dat paste nu eenmaal beter, tot in de Spaanse woestijn bleek dat het NIKS was. Als ’t er nie is dan is ’t er nie. In haar leren legging reflecteerde Angela op het dramatische liefdesweekend met Geert-de-Grote. Ze was trots op zichzelf want ze had het toch maar mooi gedurfd. Go Angela! Iemand die niet durfde, was Geerts nieuwe vlam Wendy. Die had geen zin om door ons Yvon doorgezaagd te worden over haar verkering met Geile Geert 2.0. En dat is – om met de woorden van de boer te spreken – helemaal prima.

null Beeld

Geert Jan (61), paardenfokker

De paardenfokker/patatbakker huilde tránen met tuiten toen het definitieve keuzemoment naderde. “IK KÁN NIET KIEZEN." "DAN KIES JE MAAR NIKS GEERT!” Van ons Yvon mocht-ie toch echt maar één vrouw houden, maar nu bleek dat de boer nooit echt gekozen had. De Noord-Hollander kreeg het idee van een harem niet meer uit zijn hoofd en belde zijn tweede vrouw Jacq. Hij had er heus, écht niet, geen bedoelingen mee, maar toch legde het een bom onder het prille liefdesgeluk met eerste vrouw-Karine. De boer was namelijk even VERGETEN om de blondine bij te praten over het contact met haar concullega. Zak er maar in, dacht Karine - die spijt had dat ze ooit die ene zin geschreven had. En Jacq? Die waagde nog een poging, maar kwam uiteindelijk ook tot de conclusie dat deze man niet alleen een groot lijf heeft, maar ook een enorm hart dat ze nooit in haar eentje vullen kan.

Libelle’s Elselien (29) dwingt haar vriend Boer zoekt vrouw te kijken. Er hingen vroeger paardenposters op haar kamer, maar ze verwijderde die resoluut toen ze werd gebeten door een pony.

Beeld: KRO-NCRV.

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden