null Beeld

‘Boer zoekt vrouw’-blog: waarom Jan geen indruk maakte met zijn laatste bekentenis

Libelle's Elselien blogt over Boer zoekt vrouw. Ze waarschuwt buurmeisje-Elise om niet overmoedig te worden en zag hoe Geert het hart van Esther brak. 

Elselien van Dieren

Aflevering 7: logeren en kiezen.

Ferd Grapperhaus was streng deze week: we mogen geen groepjes vormen van drie of meer personen. Ons Yvon voert in BZV soortgelijke maatregelen in, maar gelukkig met een iets zachtere hand. Eén logee wegsturen is voor sommige boeren namelijk al moeilijk genoeg...

null Beeld

Annemiek (25), veehouder en akkerbouwer

De kalenderbabe had 3 ‘leuke venten’ op haar boerderie, maar nu moest er eentje naar huis. Ongemakkelijk, zeker. Maar voor de boerin die het normaal nog geen 24 uur met een man uithoudt, had dit moment úúúúren eerder mogen komen. In m’n hum-Erik voelde zich wel lekker op de boerderie. Het was bekend terrein en hij kon de Drentse schone goed ondersteunen in haar werkzaamheden. Toen Ons Yvon fijntjes opmerkte dat de brunette NIET OP ZOEK IS NAAR EEN NIEUWE COLLEGA werd de lieverd zo rood als een tomaat. Zou hij haar vast willen pakken? Eeeeh, eeeh, hoe ga je dat uitleggen… iets met chemie!

Bij Jelte – die van het gesprek – was de chemie nog ver te zoeken. Hij was te braaf, Annemiek ook. Toch krijgt de Fries nog een kans, want het was torso-Steven die zijn tas moest pakken. De schat had in het weiland het achterste van zijn tong laten zien, maar hoewel de boerin oprecht met hem te doen had – zag ze een relatie met de knapperd niet voor zich. Ze kon met ruiter-Erik en Fries-Jelte nu eenmaal veel beter communiceren. Terwijl Annemiek met haar mannen keuvelde over koetjes en paardjes, vertrok Steven stilletjes via de achterdeur.

null Beeld

Geert (51), akkerbouwer

‘ONTSPANNEN SFEERTJE’, vatte Esther het oorlogsgebied waarin ze was beland samen. Geert-de-Grote was zich van geen kwaad bewust en heel tevreden met zichzelf en de logeerpartij. Ons Yvon vond dat allemaal leuk en aardig, maar wilde wel weten hoe hij dan die ware liefde ging vinden. HOE? HOEZO HOE? Toen de Brabander beloofde veel vragen te stellen, mocht hij door naar het keuzemoment.

"Helemaal goed", besloot Esther toen haar liefdesdroom op dramatische wijze uiteen spatte. Ze was ‘wel een klein beetje geschrokken’ dat de akkerbouwer zich had laten inpakken door verleidster-Vera, maar als zij hem niet zou krijgen dan gunde ze het haar vriendin Angela. ‘ZET HEM OP’, fluisterde ze net iets te hard in haar oor. Esther vertrok naar boven de rivieren, Angela lachte zo hard ze kon om Geerts mannengrapjes en verleidster-Vera probeerde aandacht te trekken door ‘nie normaal vals’ te zingen in de keuken. ‘Ze is gewoon onzeker’, aldus een onverstoorbare Geert. En daar kon de boer nog wel eens gelijk in hebben.

null Beeld

Bastiaan (35), akkerbouwer

De Zeeuw parkeerde marinier-Madeleen en ik-kom-net-uit-LA-Milou met een slappe opruimklus in de werkplaats om er met buurmeisje-Elise op de trekker vandoor te gaan. Maar deze vrouwen van de wereld lieten zich niet zomaar aan de kant zetten en eisten óók een rondje op de John Deere. Onderling bespraken de meisjes het privémomentje met de krullenbol alsof ze op auditie waren geweest. Hoe ging het bij jou? Heeft hij nog iets gezegd?

Globetrotter Madeleen vond het allemaal te globaal met de boer. LA-Milou concludeerde voorzichtig dat Ons Yvon al die tijd gelijk had. De akkerbouwer vond haar en haar leven misschien wel interessant, maar of een toekomst er echt in zou zitten? Haar visum wordt nog met een paar dagen verlengd, maar buurmeisje-Elise is in gedachte al bij haar grote liefde ingetrokken en behandelt haar concurrente als de werkster. Elise, onderschat LA-Milou niet! Je hebt nog niet gewonnen…

null Beeld

Geert Jan (61), paardenfokker

Nu een derde van zijn harem vrijwillig vertrokken was, had GJ opeens zeeën van tijd voor een romantische wandeling met zijn 2 vrouwen. Jacq kreeg van alle inspanning een opvlieger die alleen maar erger werd toen de boer het woord PYJAMA in de mond nam. NÉÉ GJ, NIET WEER DAT ENGE KONIJNENPAK, DAN BEN JE STRAKS ÁL JE VROUWEN KWIJT! Tip voor de paardenfokker/patatbakker: een beetje vleien is goed, maar als je ze allebei met hetzelfde complimenteert kun je net zo goed niets zegen. Karine werd de volgende dag wakker met een kater van haar rosee-met-ijs. Of waren het twijfels? Ze wist het allemaal echt even niet meer. Jacq wel, die was graag weer 38 geweest want dan had ze bepaalde dingen heel anders gedaan. Teruggaan in de tijd gaat helaas niet, maar voor echte liefde is het gelukkig nooit te laat.

null Beeld

Jan (35), zorgboerderij

Nu Narcos in de polder was afgelopen, gingen we op de zorgboerderij verder met een nieuwe verhaallijn in de soap. Er was namelijk NOG EEN DINGETJE dat Jans logees wel effe moesten weten voor het keuzemoment: na de geboorte van zijn 4e kind had de krullenbol een knoop in zijn mannelijkheid laten leggen. De zorgzame boer die – en dat mag na het drugsdebacle ook gezegd – eerlijk uitkomt voor zijn gebreken, was zichtbaar gespannen toen hij zijn logees over zijn sterilisatie vertelde. Maar waar de pretpillen consternatie veroorzaakten, waren de vrouwen van dit verhaal totaal niet onder de indruk. Dit kon prima worden opgelost en hoe? Dat was toch echt Jans eigen eh… zaakje.

Libelle’s Elselien (29) dwingt haar vriend Boer zoekt vrouw te kijken. Er hingen vroeger paardenposters op haar kamer, maar ze verwijderde die resoluut toen ze werd gebeten door een pony.

Ben jij fan van Boer zoekt vrouw? Iedere maandag kun je kijken naar een nieuwe aflevering van Praat mee over BZV op Libelle TV. Esther Zonneveld en Matthijs Albers praten je helemaal bij!

Beeld: KRO-NCRV.

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden