null Beeld

‘Boer zoekt vrouw’-blog: waarom je Johan vandaag nog moet schrijven

Libelle’s Elselien blogt over Boer zoekt vrouw. Ze dacht even dat Martien zijn chateau gesloten had en hoopt dat John binnenkort geen functioneringsgesprek heeft.

Elselien van Dieren

Aflevering 1: De kick-off.

Ons Yvon flirtte met ForFarmers, maar is ondertussen alweer 10 seizoenen getrouwd met Boer zoekt vrouw. En ondanks alles is het een droomhuwelijk, want ook gisteren zaten ruim 2,5 miljoen Nederlanders voor de buis om te zien welke singles ze nu weer uit de klei ging trekken.

Ronald (37), melkveehouder

Laten we met het belangrijkste beginnen: RONALD IS GÉÉN TREKKERBOER! Met deze praatjongen dus geen gezeur over John Deere en of die dingen nou rood of groen zijn. Ik-ben-niet-de-knapste-Ronald heeft slechts twee wensen als het zijn toekomstige vrouw aangaat: ze moet die afzichtelijke witte banken vervangen én er niet met een van zijn vrienden vandoor gaan. Als de Gelderlander zijn aanstaande dates net zo zachtaardig behandelt als zijn kalfjes, komt het helemaal goed. Want wilde beesten die bij je vandaan springen, dát wil niemand.

Annemiek (25), veehouder en akkerbouwer

De boerin annex kalenderbabe zoekt iets speciaals: een vent die overdag gewoon naar zijn werk gaat in plaats van haar de hele dag te vervelen op de boerderie. Door haar schaal 11-dyslexie wilde het via Tinder maar niet lukken om een afspraakje te maken, dus vroeg ze Ons Yvon om een man te regelen. Ik voorzie wel een probleempje: WIE GAAT AL DIE BRIEVEN LEZEN?! Want één ding is zeker, deze Drentse schone gaat alle records verpulveren.

Johan (53), melkveehouder

Ik kreeg vroeger bij mijn oma de vla in hetzelfde bord als het warme eten en ik heb zo’n vermoeden dat je als logee bij Johan ook maar beter je eigen servies mee kunt nemen. De melkveehouder trakteerde Ons Yvon op een culinair hoogstandje: soep uit blik en patat met frikandellen. Hij heeft nog voor járen frituur in de vriezer liggen, maar hoopt toch wel dat-ie voor de winter aan de vrouw is. Doe die deur van het slot en zet de ramen open, want buiten de keuken heeft de lieverd best wel wat te bieden. Ooit een boer zien verhuizen? Nou dan!

Willem (26), melkveehouder

Willem zit in een heel ouderwets stalprincipe, maar genieten doet-ie wel. Gewoon in het land met de kieviet, grutto en de wulp. Helemaal tureluurs van verliefdheid is-ie nooit geweest en dat komt volgens de koeienboer omdat hij iets te proper is. ‘Ik wil het zo graag goed doen’, aldus de Utrechter. Ik hoop van harte dat er een gelovig dekseltje op zijn aparte potje past, maar een logeerweekend en de (zeer welkome) wekelijkse begeleiding van Ons Yvon zitten er niet in. Maar ach, één brief kan genoeg zijn…

Geert (51), akkerbouwer

Geert van zou-je-niet-zeggen-51 erfde van de een op de andere dag een boerderij én een museum. Dat viel wel efkes zo op het dak van de Noord-Brabander, maar hij ging aan de slag en alles kwam goed. Alhoewel… zes jaar geleden was het huwelijk van de akkerbouwer over en sindsdien is er niemand meer in zijn zwembad gesprongen. Hij probeert de dames wel recht an te kieke, maar nog zonder effect. Geert moet gewoon even verliefd gemaakt worden met de wow-factor. Wah dah is? Dat je gewoon efkes kiekt en dan zegt: WOW. Dus.

Bastiaan (35), akkerbouwer

Boer en ingenieur Bastiaan weet in de eerste seconde of het ‘m wordt ja of nee. Wat hij zoekt? Ons Yvon vond de krullenbol veeleisend, maar ik hoorde vooral een cliché riedeltje over samenzijn, humor en breed geïnteresseerd zijn. Als dat z’n Tinder-bio is dan begrijp ik wel dat de dames naar links swipeten. DAT KAN BETER BAS! Maar geen paniek, er zitten as we speak al een paar dames te bedenken hoe ze je gaan KNEDEN.

Geert Jan (61), paardenfokker

Paarden… PAARDEN! Ik had even een Marnix-flashback en dat is niet geheel onterecht. Tien seizoenen BZV leert dat paardenboeren in de regel toch vrij eigenzinnige types zijn. Maar eerlijk is eerlijk, na het #metoo-momentje met Ons Yvon in het weiland liet de boer/mobiele patatbakker al snel het achterste van zijn tong zien. De paardenopfokker is namelijk de grootste lolbroek op feestjes, maar er is zoveel meer om van te houden.

John (39), melkveehouder

Ik hoop dat de boer/accountant binnenkort geen functioneringsgesprek heeft, want ik ken maar weinig bazen die je loonsverhoging geven na uitspraken als ‘ik ben blij als ik weer naar huis kan’ en ‘ik ga erheen voor het sociale contact’. Het hakte er bij de Fries wel in dat al z’n afspraakjes mislukten, maar voor ieder probleem is een oplossing. Kun je niet koken? Dan bel je tafeltjedekje. Kun je de liefde niet vinden? Dan bel je Ons Yvon.

Jan (35), zorgboerderij

Aan sociaal contact geen gebrek op de zorgboerderij. Maar nu zijn vrouw bij hem weg is en zijn vier(!) jonge kinderen maar een paar dagen in de week op de boerderij zijn, heeft het leven toch minder glans. Ons Yvon waarschuwde voorzichtig dat een gescheiden vader van vier in de regel niet bovenaan het wensenlijstje van de gemiddelde vrouw staat, maar Jan laat zich niet uit het veld slaan. Kom maar door met die dames!


Frans (51), melkveehouder

Ik dacht even dat Martien zijn chateau gesloten had en in Friesland een boerderij was begonnen. Maar behalve de uiterlijke gelijkenis, het feit dat ze een half leven met een vrouw getrouwd waren én John de Mol er vast een programma in ziet, hebben de twee mannen weinig gemeen. Frans is een relaxte boer én een levensgenieter. De koeienboer wil iemand naast hem in zijn bootje en gaat met Ons Yvon op zoek naar zijn gay-dar. Het heeft jaren geduurd, maar nu springt Frans in het diepe. Om erachter te komen dat hij er al die tijd al kon staan.

Libelle’s Elselien (28) dwingt haar vriend Boer Zoekt Vrouw te kijken. Er hingen vroeger paardenposters op haar kamer, maar ze verwijderde die resoluut toen ze werd gebeten door een pony.

Beeld: KRO-NCRV.

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden