null Beeld

‘Boer zoekt vrouw’-blog: wat Bastiaan niet zag door zijn roze bril

Libelle’s Elselien blogt over Boer zoekt Vrouw. Ze zag een ietwat beteuterde GJ en denkt dat Jan de vier Nienke's aan één keukentafel een beetje te veel van het goede vond. 

Elselien van Dieren

Aflevering 11: nog eentje over.

'Volg je hart', zegt een stem. 'Kies met je verstand', bromt een ander. In het gewone leven weten we diep van binnen vaak wel waar onze keuzes toe leiden, maar in de liefde weet je dat pas als je al gekozen hebt.

null Beeld

Annemiek (25), veehouder en akkerbouwer

De kalenderbabe had een paar dagen alleen onder haar fleecedeken gelegen en was zienderogen opgeknapt. Samen met Ons Yvon ging ze nog een keer door de zeshonderd-zoveel brieven en even leek ruiter-Erik heel ver weg. Annemiek keek nu met andere ogen naar jongens als dyslexie-Danny, eentje met warme voeten en de studerende vrachtwagenchauffeur die met de vlam in de pijp naar Drenthe wilde komen. Toen de twee verbaasd naar de opengaande keukendeur keken, wenste ik vurig dat Ons Yvon meteen een date had geregeld. Of, nog beter: dat ruiter-Erik op de stoep stond met een paardentrailer en een verhuiswagen. Nu maar hopen dat Ons Yvon aan nazorg doet en de Drentse schone nog wat verder op weg helpt, want iets zegt me dat de boerin zelf niet gaat bellen voor een afspraakje.

null Beeld

Bastiaan (35), akkerbouwer

Ik kom net uit LA-Milou wierp aan de ontbijttafel een vurige blik in de ogen van de Zeeuw. Ogen zeggen namelijk best wel veel. Buurmeisje-Elise wilde weten wat haar boer dan precies te melden had en daarmee was eigenlijk alles al gezegd: zij zag het niet, want alle hartjes en kudo’s waren voor Milou. Voordat het hoofd van buurmeisje-Elise op het hakblok gelegd werd, mochten ze zelf nog even houthakken. De dames gedroegen zich door alle spanning als kleine kinderen die al weken met hun thuiswerkende ouders in quarantaine zitten: Bastiááááán, kijk eens? Kijk hoe goed ik dit kan?! NU WIL IK!!

Als de akkerbouwer met zijn hoofd zou kiezen, dan trok het buurmeisje vandaag nog bij hem in, maar hij ging tóch voor het STOFJE en de bijkomende onzekerheid. Terwijl Ons Yvon de tranen van Elise droogde, stond Bas al met zijn Milou te tongen. Of het met Elise ooit nog goedkomt? Geen paniek, die heeft nog voor ze goed en wel door de polder naar huis is gefietst al 23345 Facebook-berichten van boeren die wél met deze frisse Hollandse meid door de modder willen banjeren. Bas had intussen zijn roze bril opgezet en zag niet dat zijn grootste nachtmerrie werkelijkheid was geworden: skypen met LA-Milou en haar internationale vriendin. Het getuigt van moed dat hij de Zeeuw zijn hart volgt, maar of het in DE NEAR FUTURE allemaal goed gaat…

null Beeld

Geert (51), akkerbouwer

Angela en haar Brabantse boer hadden apart geslapen, MAAR WEL GEZOEND. Geert wilde in bad, maar Angela zag dat onder toeziend oog van de natie niet gebeuren en toog – mét kriebel – terug naar haar meiden. Daar werden voorbereidingen getroffen voor het bezoek van Geert-de-Grote. Ze marineerden het draadjesvlees in gesmolten boter en zichzelf in foundation. Angela’s outfit was spannender dan de piepers en bieten op het menu en dat is volgens mij precies wat de Brabander zoekt, maar hij leek toch nog niet écht onder de indruk van zijn definitieve keuze. Alles moet kloppen hé?!

null Beeld

Jan (35), zorgboerderij

De zorgboer was even bang dat Nienke hem al vergeten was, maar dat bleek alles mee te vallen. Sterker nog, ze ging al door het leven als 'DE VROUW VAN JAN'. Dat vond Jan dan weer een beetje te veel van het goede. Ook een beetje veel, was de razendsnelle kennismaking met zijn aanstaande schoonouders én het aantal zussen dat Nienke bleek te hebben. VIER NIENKE’S AAN ÉÉN KEUKENTAFEL, ga er maar aanstaan zonder pilletje of snuifje. “SÚÚÚÚÚPERLEUK, vonden de meiden. ‘Gezellig… Ja, zeker…’, hakkelde Jan. Ik ben vooral blij dat Veer dit niet hoeft mee te maken.

null Beeld

Geert Jan (61), paardenfokker

Mijn collega en ik bedenken soms dilemma’s voor elkaar. Nooit meer chips of nooit meer wijn? De rest van je leven íeder weekend naar Disneyland Parijs of voor altijd op een vakantiepark wonen? In quarantaine met Jeroen van der Boom of met Xander de Buisonjé? Een leuk spel omdat je móet kiezen, maar er vervolgens natuurlijk niets gebeurt. Ons Yvon stelde GJ echter voor het grootste dilemma van zijn leven: werd het kunstenares-Karine of koningsdag-Jacq? De paardenfokker annex patatbakker deed nog één laatste smeekbede: HET WAS DE MOOISTE WEEK VAN Z’N LEVEN GEWEEST!!! HIJ VOND ZE ALLEBEI LEUK!! ‘Réd me nou’, zeiden zijn tranende puppy-ogen.

Karine was in de wolken en Jacq vatte haar verlies sportief op omdat ze 'zonder man ook een heel goed leven heeft'. Eind goed al goed, zou je zeggen, maar GJ zat er ietwat beteuterd bij. Zijn harem-droom was nu definitief in duigen gevallen.

Een paar dagen later ging de boer op de koffie bij zijn enige vrouw. Die leek vooral opgelucht dat hij dit keer gewoon iets uit zijn kast in plaats van de verkleedkist getrokken had. Met een senseootje en een puntje pruimentaart moesten de twee duidelijk weer aan elkaar wennen, maar ach: het is in de liefde net als met een échte haard. Die zet je niet met één druk op de afstandsbediening in vuur en vlam, maar moet je heel langzaam opstoken.

Libelle’s Elselien (29) dwingt haar vriend Boer zoekt vrouw te kijken. Er hingen vroeger paardenposters op haar kamer, maar ze verwijderde die resoluut toen ze werd gebeten door een pony.

Beeld: KRO-NCRV.

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden