Sergio Vyent Beeld Petronellanitta
Sergio VyentBeeld Petronellanitta

TURBULENTE KINDERJAREN

‘Boerderij van Dorst’-kijkers onder de indruk van Sergio’s aangrijpende verhaal: “Op mijn elfde ben ik weggelopen”

Op het platteland jaagt Raven van Dorst haar grote droom na om zelf voedsel te verbouwen en op een bewustere manier met de aarde om te gaan. Tijdens het werken op de boerderij nodigt ze voor het programma Boerderij van Dorst steeds twee BN’ers uit. Als televisiepersoonlijkheid Sergio Vyent zijn aangrijpende verhaal doet op woensdagavond, wekt hij veel sympathie op bij de kijker.

Renée MulckhuijsePetronellanitta

Je kent hem als de galante maître in het programma First dates. Met een glimlach van oor tot oor stelt hij nerveuze kandidaten op hun gemak. Maar wat veel mensen niet weten, is dat achter de glimlach van de bekendste koppelaar van Nederland een turbulente jeugd schuilgaat.

De moeilijke jeugd van Sergio Vyent

Zijn moeder was pas 16 toen zijn zusje ter wereld kwam en 20 jaar toen ze van Sergio beviel. De keuzes die zij toen maakte, hadden naar eigen zeggen gevolgen voor hem. “Vanaf mijn tweede zat ik al in een kindertehuis. Toen weer eruit, toen weer erin en dan weer bij mijn moeder”, vertelt hij aan Raven, die concludeert dat Sergio’s moeder hem heeft ‘weggedaan’. “Op mijn elfde heb ik voor mezelf gekozen en ben ik weggelopen.” Hij wilde niet langer in een tehuis wonen en meldde zich bij de Kinderbescherming in Eindhoven.

Wat Sergio maar niet kan bevatten, is hoe je als ouder je kind niet zou willen. “Ik heb ook wel gedacht: jeetje, wat doe ik niet goed? Dat je aan jezelf gaat twijfelen. Toen ik zelf kinderen kreeg en mijn oudste geboren werd, zag je zo’n klein hummeltje. Dan raakt het je wel. Hoe kun je dat doen?”

Pleeggezin

Het zelfvertrouwen van Sergio heeft een flinke knauw gekregen door de manier waarop zijn ouders hem hebben behandeld. Gelukkig was daar pleegmoeder Mien die hem wel onvoorwaardelijke liefde gaf. Zij gaf hem het kind-zijn terug en bood Sergio een veilig thuis waar hij zichzelf kon zijn.

Respect van de kijker

De open manier waarop Sergio praat over zijn verleden en over zijn heden, raakt de kijkers van het programma. Op Twitter regent het positieve reacties over zijn deelname aan het programma. ‘Sergio had alle ingrediënten om af te glijden, maar hij kiest op zijn elfde al voor zichzelf’, deelt een kijker. ‘Mooie en sterkte man’, schrijft een ander.

Libelle sprak onlangs met Sergio. Wij vroegen hem naar zijn romantische kant.

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden