Boerin Bertie niet te spreken over stikstof-rellen:
Boerin Bertie niet te spreken over stikstof-rellen: "Wat hoop je te bereiken?”Beeld Brunopress/Patrick van Emst

Shownieuws

Boerin Bertie niet te spreken over boerenrellen: “Wat hoop je te bereiken?”

Bertie Steur (48) werd in één klap bekend door haar deelname aan het programma Boer zoekt vrouw. Als boerin weet zij natuurlijk als geen ander wat er dit moment door de hoofden van veel boeren gaat, maar dat wil niet zeggen dat ze sympathie kan opbrengen voor hun acties. Aan het ANP vertelt Bertie dat de huidige acties niks zullen oplossen.

Erandi GodinezBrunopress/Patrick van Emst

Boerin Bertie legt uit dat ze ergens wel kan begrijpen dat de boeren naar het huis van stikstofminister Christianne van der Wal zijn gegaan, maar dat het weinig zin heeft. “Ik snap het. In je emotie doe je dingen die niet handig zijn, maar wat hoop je te bereiken? Denk ook aan het gezin van diegene en hoe eng het kan zijn.”

“Voer actie op de juiste manier”

Volgens Bertie weten boeren juist als geen ander ‘hoe beangstigend het kan zijn’ als er vreemde mensen op je erf komen. Boeren krijgen volgens haar namelijk regelmatig te maken met dierenactivisten die een onaangekondigd bezoek komen brengen, dus ze zouden beter moeten weten. “Dan denk ik: voer actie op de juiste manier. En niet zo.”

Bertie heeft zelf ook gedemonstreerd

Toch geeft Bertie toe dat ze zelf ook niet weet wat dan wel de juiste manier is. “Je begint je wel af te vragen hoe je Den Haag nog kan bereiken. Dit zijn wanhoopsdaden, omdat je het idee hebt dat er niet wordt geluisterd.” Zelf heeft Bertie ook gedemonstreerd, maar met een aantal trekkers langs de kant van de weg. “Er kwamen veel toeterende mensen voorbij die ons steunden en hun duim omhoog staken.”

Gevaarlijke situaties

Het blokkeren van wegen en daarmee voor gevaarlijke situaties zorgen, is volgens haar dan ook niet de juiste manier. “Ik begrijp de emotie, maar je treft er mensen mee die er niets aan kunnen doen.”

Bron: ANP

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden