null Beeld

Bonensalade

Redactie Libelle.nl

Wat heb je nodig?

  • 200 g verse kapucijners
  • 200 g haricots verts
  • 100 g sugar snaps
  • 100 g peulen
  • 100 g verse doperwten

Zó maak je het!

Zet een pan met gezouten water op het vuur en breng aan de kook. Blancheer de bonen in het water per bonensoort: haricots verts, sugar snaps etc. Eindig met de kapucijners, want die maken het water troebel. Leg de geblancheerde bonen in koud water om af te koelen. Hierdoor wordt het garingsproces gestopt en behouden ze hun mooie kleur. Zeef de bonen en doe ze in een schaal, voeg er wat zout en peper aan toe en meng door elkaar. Mix als laatste de salsa verde erdoorheen.

Dit recept hoort bij aflevering 1 van Claartjes Keuken. Hierin werd ook Ribeye en een Salsa verde gemaakt.

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden