BOOS over Marco Borsato: hij betastte ook kinderen bij ‘The voice kids’

Een nachtmerrie waarvoor veel ouders de afgelopen tijd vreesden, is waar geworden: uit de veelbesproken BOOS-aflevering blijkt dat voormalig The voice-coach Marco Borsato ook kinderen betastte tijdens zijn werk bij The voice kids.

Amanda Winkelman

In de aflevering van BOOS zijn tot nu toe 3 betrokkenen van The voice uitgelicht: Jeroen Rietbergen, Marco Borsato en Ali B. Die tweede betastte, zo bevestigen meerdere bronnen binnen het programma, ook jonge meisjes. Dit komt dus bovenop alle aanklachten die al tegen Marco ingediend zijn.

Tieners

De meisjes die werden betast, waren jonge tieners. Hij betastte ze tijdens de repetities voor de live-uitzendingen of buiten de opnames om. Hij zat vaak aan hun billen of aan hun heupen. Een oud-medewerker en ex-kandidaat bevestigen het gedrag: zij zagen het met eigen ogen.

Barbecue

Eén van de kandidaten, 14 jaar oud is ze, vertelt aan BOOS dat Marco haar daarnaast ook aan haar billen zat bij een barbecue die het programma had georganiseerd. Toen zij daarvan wegliep, zou Marco haar opnieuw opgezocht hebben en wederom hebben betast. De ouders van het meisje bevestigen deze gebeurtenis.

Een andere kandidaat, 13 jaar oud, vertelt dat Marco tijdens de repetities vaak dichtbij haar kwam staan en onnodig aan haar zat. Ook haar moeder bevestigt bij BOOS dat haar dochter hier thuis vaak over vertelde.

Wil je na het zien van de aflevering van BOOS en/of naar aanleiding van de berichtgeving rondom The voice of Holland misschien met iemand praten over je eigen ervaring met seksueel grensoverschrijdend gedrag?

Neem dan gratis, vrijblijvend én anoniem contact op met:

Slachtofferhulp Nederland
0900-0101, ma t/m vr 08:00 – 20:00 of via de chat op www.slachtofferhulp.nl

Centrum Seksueel Geweld
0800-0188, 24/7 of via chat ma t/m vr 16:00 – 06:00, za en zo van 20:00 tot 06:00 op www.centrumseksueelgeweld.nl

Bron: BOOS.

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden