Borsjtsj met petroesjka

Ideaal als maaltijdsoep met brood en gezouten boter. Maar ook op een feestje vul je met deze soep vele monden.

Ingrediënten voor 4-6 personen

50 g boter

125 g wortelen, gesneden

175 g ui, gesneden

500 g rode bietjes, geschild en gehakt

4 tenen knoflook, gehakt

1 ½ liter runderbouillon van bouillonblokjes

25 g bloem

1 ¾ dl passata (tomaat)

300 g aardappelen en in plakjes

3 el balsamicoazijn

suiker naar smaak

zout en versgemalen zwarte peper

2 el bladpeterselie, gehakt

2 ½ dl zure room

Bereiding

Smelt voor de soep de boter in een grote pan en fruit wortel, ui, bietjes en knoflook 15 minuten, zodat ze een beetje zacht worden. Roer de bloem door de groenten en klop er dan een beetje bij beetje de bouillon en passata door. Voeg de aardappelen toe en laat alles 40 minuten pruttelen. Voeg azijn en naar smaak suiker, peper en zout toe en pureer de soep in de keukenmachine of met de staafmixer zijdeglad. Garneer de soep met Petroesjka (peterselie) en een dot zure room in elke kom of in leuke kleine glaasjes.

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden