null Beeld

Briochehaas van Yvette van Boven… Te lief, toch?

Gegarandeerd een feestje op de paastafel: deze briochehaas met paaseieren. Dit lichtzoete brood kan ook zonder keukenrobot gemaakt worden, maar dan is het wel even doorzetten!

Dit heb je nodig voor 1 briochehaas, 12 sneetjes:

  • 50 ml lauwwarme melk
  • 7 g instant gist
  • 5 el suiker
  • 250 g bloem, plus iets extra
  • ½ tl zeezout
  • 4 eieren
  • 175 g boter, op kamertemperatuur en in klontjes
  • 2 hardgekookte eieren, eventueel versierd
  • 3 krentjes

Zo maak je deze gezellige briochehaas:

  1. Giet de lauwwarme melk in een kommetje. Strooi de gist en 1 el suiker erbij en laat het 7 min. staan tot het gaat schuimen.
  2. Meng 250 g bloem met de rest van de suiker en het zout in een kom, giet het gistmengsel erbij en breek de 3 eieren erboven. Roer tot een samenhangend deeg met een stevige spatel. Met de hand duurt dit even, maar het komt goed.
  3. Voeg nu steeds wat klontjes boter toe en roer door. Doe er pas nieuwe boter bij als de vorige portie helemaal is opgenomen. Ga door tot alle boter op is en het deeg stevig en licht glanzend is en niet meer plakt. Dit zal op zeker moment niet meer lukken met de spatel, dan moet het met de hand of met de mixer met deeghaken op lage snelheid.
  4. Doe het deeg in een schone kom, dek af met folie en zet op een warme, tochtvrije plaats om 2 uur te rijzen.
  5. Til het gerezen deeg uit de kom en leg het op een groot, met bloem bestoven vel bakpapier op het aanrecht. Het deeg zal heel zacht zijn.
  6. Boetseer van het deeg een mooie paashaas met lange armen, en leg onder elke arm een ei. Gebruik de krentjes voor oogjes en navel.
  7. Laat nogmaals rijzen, 45-60 min., tot een zacht, lobbig brood.
  8. Verwarm de oven voor op 180 °C. Bestrijk het brood met het laatste, losgeklopte ei en bak het in 35 min. gaar en bruin. Laat het iets afkoelen voor je het aansnijdt.

Briochehaas brood over? Bak er de volgende dag wentelteefjes van, met kaneelsuiker, mmm!

Bereiden: 30 min. Rijzen: 3 uur.

Bakken: 35 min. Kcal: 228 per snee

De mooiste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Productie, illustraties en receptuur: Studio Yvette van Boven. Assistent Yvette: Charlot van Scheijen. Fotografie: Eric van Lokven. Styling: Nanouk Souren van Ramshorst. Bereiding: Jessica Lek. M.M.V.: keramiekkantoor.nl

null Beeld
Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden