null Beeld

Britse politie: “gedwongen sex is net als theedrinken”

Het is een beladen onderwerp, dat snappen we. Maar om gedwongen sex nou met het drinken van een kop thee te vergelijken, dat is wel een beetje vergezocht. 

Ingrid Hofstra

De Britse politie wil mensen voorlichten over het onderwerp en maakte daarom een campagnefilmpje. Veel mensen vonden de vergelijking tussen sex en thee hilarisch met als resultaat dat het filmpje al honderdduizenden keren is bekeken en veelvuldig wordt gedeeld op sociale media.

Bij twijfel niet doen

De boodschap van de campagne? Sex is eigenlijk net als theedrinken. "Jij zegt: 'wil je een kopje thee?' En diegene zegt: 'Ja, heerlijk', dan weet je dat hij of zij dus thee wil". Als ze twijfelen of toch niet willen, dwing ze dan niet om thee te drinken, oke?" Zo begint het.

Bewusteloos

Het filmpje gaat nog verder. "Ja, het is soms irritant, want jij hebt moeite gedaan om thee te maken. Maar ze zijn niet verplicht om thee te drinken. Mensen veranderen van mening. En als iemand bewusteloos is, maak dan geen thee. Ze willen dan geen thee en ze kunnen je vraag ook niet beantwoorden, want ze zijn bewusteloos."

Serieus

De politie hoopt natuurlijk dat het onderwerp iets gemakkelijker te bespreken is door er een grapje van te maken, maar uiteindelijk is de conclusie serieus. "Als je snapt hoe vreemd het is om mensen te dwingen om thee te drinken en je begrijpt wat 'nee' betekent, dan moet je dat ook snappen als het over sex gaat", zo luidt het einde van het filmpje.

Bron: Metronieuws.nl. Beeld: Istock

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden