null Beeld

Broadway-ster Karen gaat op heel bijzondere wijze met haar kanker om

Een paar weken nadat Karen Walsh haar veertigste verjaardag vierde, bezocht ze een dokter vanwege buikpijn. De uitslag was verpletterend: ze bleek darmkanker te hebben in een vergevorderd stadium. 

Susan Dalstra

Karen is een Broadway-actrice en moeder van twee kinderen. Ze heeft niet alleen een tumor in haar dikke darm, maar ook acht in haar lever en drie in haar lymfeklieren. Op wat buikpijn na, had ze vrijwel nergens last van. Vanwege de locatie van de tumoren kan ze niet geopereerd worden en is chemotherapie de enige optie. Ze maakte de diagnose bekend met een selfie op Instagram. Eigenlijk wilde ze haar diagnose niet publiekelijk maken, tot een vriendin met borstkanker haar aanmoedigde het toch te doen omdat het haar veel steun zou opleveren.

Film

Ze begon met selfies tijdens chemotherapie, maar al snel kregen die een creatieve draai. Samen met haar vrienden van Broadway maakt ze iedere behandeling een foto waarop ze een film naspelen - van Star Wars en Charlie and the Chocolate Factory tot Charlie's Angels.

Vertrouwen

"Dit is voor mij de enige manier om met de chemo om te gaan", legt Karen uit. Hoewel de tumoren slinken, kunnen ze niet helemaal verwijderd worden. Daarom zal chemotherapie altijd een onderdeel van haar leven zijn. "Omdat ik niet geopereerd kan worden, moet ik hier op vertrouwen. En hopelijk komt er binnenkort een medicijn dat de kanker tegengaat."

Kinderen

Ze vindt zichzelf overigens helemaal niet zo dapper. "Wanneer mensen me moedig en inspirerend vinden, begrijp ik dat niet. Voor mij is er gewoon geen andere manier om hier mee om te gaan. Ik moet hier doorheen voor mijn kinderen. Ik heb geen andere keus als ik mijn kinderen wil zien afstuderen, trouwen of wat ze ook gaan doen. Daar wil ik bij zijn, en daarom doe ik alles wat ik kan."

Deze dochter verschoof haar bruiloft voor haar zieke vader:

LEES OOK:

Bron: Huffington Post. Beeld: Instagram

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden