Broccoli met hazelnoten

Bijgerecht voor 4-6 personen

Benodigdheden:

  • 40 g hazelnoten, grofgehakt
  • 15 g boter
  • 80 g mascarpone
  • 2-3 el slagroom
  • zout, peper
  • 10 anijszaadjes, gekneusd
  • 600-750 g broccoli, in repen

Bereidingswijze

  1. Rooster de hazelnoten in de boter goudgeel in een koekenpan.
  2. Voeg mascarpone, slagroom, zout, peper en anijszaadjes toe en verwarm op zacht vuur.
  3. Kook de broccoli beetgaar in circa 4 min.
  4. Laat goed uitlekken. Roer dan de broccoli door de saus.

Bereidingstijd: circa 20 min. Circa 180 kcal p.p.

Productie en receptuur: Marlies Batelaan. Fotografie: Peter Kooijman.

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden