null Beeld

Buideltjes met wortel, noten & dadels

Redactie Libelle.nl

Dit recept is voor ± 12 buideltjes

Wat heb je nodig?

  • 200 g fijngestampte, geroosterde hazelnoten en amandelen
  • 150 g fijngesneden dadels (gewicht zonder pit)
  • 1 geraspte winterpeen
  • 1 blikje ansjovis
  • 300 g zachte geitenkaas
  • 1 tl chilipeper
  • 6 vellen filodeeg
  • 2 el geroosterd, fijngestampt karwijzaad
  • zest en sap van 1 limoen
  • 3 el fijngesneden bieslook
  • 12 lange sprietjes bieslook
  • 80 g gesmolten boter
  • zout en peper

Tip: Karwijzaad heeft een anijsachtige smaak en is gewoon bij de supermarkt te krijgen. Het kan eventueel vervangen worden door komijnzaad. Verdubbel dan de hoeveelheid.

Zó maak je het!

Verwarm de oven voor. Rooster de noten en het karwijzaad samen op een bakplaat gedurende 7 minuten op 200˚C. Stamp de noten en het karwijzaad fijn. Schil de winterpeen en rasp deze fijn. Snijd de dadels in stukjes. Snijd 3 el bieslook in fijne stukjes en verbrokkel de geitenkaas. Meng dit alles samen met de chilipeper, bieslook, wortel, geitenkaas, noten, dadels, limoenzest, limoensap, karwijzaad en peper en zout. Halveer de vellen filodeeg, spreid ze uit en bestrijk elk vel dun met boter. Leg steeds 2 vellen kruislings op elkaar. Verdeel het wortelmengsel over het deeg en vouw het deeg en de vulling tot buideltjes. Strik de buideltjes dicht met bieslook en bak ze in 10-15 minuten goudbruin krokant op een met bakpapier beklede bakplaat in het midden van een voorverwarmde oven van 200˚C.Tip: Als de punten van het deeg te bruin worden, dek ze dan af met aluminiumfolie.Bereidingstijd: ca 25 minuten.Dit recept hoort bij aflevering 3 van Claartjes Keuken. Bekijk ook de recepten van de andere afleveringen.

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden