null Beeld

Burenruzie uit ‘Mr. Frank Visser doet uitspraak’ eindigt in heftige schietpartij

In februari werd in Mr. Frank Visser doet uitspraak al duidelijk Piet (89) grote ruzie had met zijn buren Wesley en Manon. Maar nu blijkt er zelfs geschoten te zijn.

Online redactie Libelle

In februari gingen Mr. Visser en Viktor Brand in Mr. Frank Visser doet uitspraak langs bij vliegtuigspotter Piet en zijn buren Wesley en Manon. Zij lagen flink in de clinch met elkaar vanwege een container met bouwpuin die voor het huis van Piet is geplaatst. Volgens Piet wordt zijn uitzicht hierdoor belemmerd. Daarnaast windt hij zich op over twee schuttingen die door de buurman zijn verwijderd en niet goed zijn teruggezet.

Grof taalgebruik

Piet heeft toen al tierend met zijn wandelstok staan zwaaien en op een gegeven moment leek de ruzie zelfs uit de hand te lopen. Om de ruzie te sussen kwam mr. Visser langs, maar helaas voor de 89-jarige Piet kon de rechter hem geen gelijk geven. Dit zorgde voor veel woede bij Piet. De aflevering deed dan ook veel stof opwaaien vanwege het taalgebruik van de bejaarde man. Hij noemde mr. Frank Visser zelfs een 'klootzak'.

Pistool

Na de uitzending bleef het een tijdje rustig, maar blijkbaar is het conflict dit weekend geëscaleerd. De ruzie eindigde zelfs in een schietpartij. Aan het Haarlems Dagblad vertellen Wesley en Manon wat er volgens hen precies is gebeurd: Het koppel was naar het te koop staande stuk land van Piet aan het kijken, omdat ze zelf interesse hebben het grond te kopen. Alleen was buurman Piet hier niet van gediend. "Hij riep: ‘Als jullie niet weggaan, dan schiet ik jullie eraf, want dit pistool is geladen'", vertelt Manon. Ze gingen snel naar binnen, maar even later hoorden ze schoten in hun tuin. "Daar stond hij weer met dat pistool. Ook zwaaide hij met een mes zo groot als een zwaard."

Aangifte

Het pistool bleek later een alarmpistool te zijn, dat vaak wordt gebruikt bij sportwedstrijden voor het startsignaal. Maar dat neemt niet weg dat Wesley en Manon enorm zijn geschrokken. Ze hebben dan ook aangifte gedaan van bedreiging. De politie onderzoekt nu of er sprake is van een strafbaar feit. Alarmpistolen zijn niet verboden in Nederland, maar het alarmpistool is wel door de politie in beslag genomen. De politie: "Het is duidelijk dat er sprake is van een langdurig conflict tussen de mogelijke verdachte en de aangevers."

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Bron: RTL Boulevard. Beeld: Kro-ncrv

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden