null Beeld

Bye, bye onverwachte calorieën

Gedragsdeskundige Hanneke de Bruin zorgt ook deze week weer voor de nodige motivatie. Deze week: laat je niet verleiden door de verpakking van een product.

Redactie Libelle.nl

Je krijgt maar één kans voor een eerste indruk. Dat geldt niet alleen voor jou en mij, maar ook voor producten in de supermarkt. Voedingsfabrikanten besteden daarom veel aandacht aan depresentatie van hun producten. Met smakelijke foto's en kreten op de verpakking proberen zij ons tot kopen te verleiden. Maar let op: de verpakking kan misleidend zijn. Weet wat je koopt als je wilt afvallen!

Gedragstip 1: Lees het etiket

Ga niet af op de verpakking. Maar lees altijd het etiket. Hier vind je informatie over de ingrediënten en voedingswaarden van het product. Ook al zie je alleen gedroogde cranberry’s in het zakje zitten. Wie het etiket leest, weet dat de inhoud voor een groot deel uit (ananas)siroop bestaat. Hallo calorieën!

Gedragstip 2: Vergelijk producten

Ga niet af op de zogenaamde gezondheidclaims op de verpakking. In light chips zit meestal minder vet. Maar om voldoende smaak te behouden, voegt de fabrikant vaak extra suiker toe. Deze light chips maken dus net zo dik als gewone chips. Hallo calorieën!

Gedragstip 3: Doe de imago check

Staar je niet blind op een positief imago van een product. Biologische producten worden gezien als gezonde producten. Maar wie biologisch koopt, doet vooral het milieu en de smaakpupillen een plezier. In een pot bio tomatensaus zitten namelijk net zo veel calorieën als in gewone tomatensaus. Hallo calorieën!

Als je weet wat je koopt, weet je ook wat je eet. Controleer daarom altijd de voedingsproducten vóórdat je ze in huis haalt.

null Beeld

Meer tips? Volg Hanneke op Twitter en Facebook.

Tekst: Hanneke de Bruin | Beeld: Jeroen Toirkens (Hanneke), iStock

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden