null Beeld

‘BZV’-kandidaat Jelte is teleurgesteld: “Annemiek stak anders in elkaar”

De Boer zoekt vrouw aflevering van afgelopen zondag was weer behoorlijk spraakmakend. Vooral het moment waarop Annemiek niet één van haar overgebleven mannen, maar ze allebei naar huis stuurde, werd veel besproken. 

Tara Stokdijk

Een van die mannen is Jelte. En die vertelt nu zijn kant van het verhaal.

Annemiek's afvalrace

In de aflevering was te zien hoe Annemiek op een ochtend wakker werd en zich bedacht: "Ik heb gevoelens voor Erik en niet voor Jelte". Toen ze met Jelte het gesprek aanging kwamen ze beiden tot de conclusie dat het niks zou worden tussen de 2. Jelte pakte zijn spullen. Tijd voor Annemiek om te gaan praten met Erik, haar enige overgebleven man. Maar tot ieders verbazing sprak Annemiek niet haar gevoelens uit, nee, ook Erik stuurde ze weg. Waarom? Omdat hij zijn bedrijf op 1,5 uur afstand runt en dat ziet ze niet werken.

Oppervlakkig

Jelte blikt terug op het hele gebeuren. Hij is teleurgesteld en misschien ook wel een beetje in Annemiek: "Ze stak als persoon toch iets anders in elkaar. Het bleef een beetje oppervlakkig, de gesprekken. Waardoor je niet helemaal op één lijn kwam", vertelt hij aan de KRO-NCRV vlak na zijn vertrek.

Paarden

Dat de klik tussen de 2 er niet was, dat heeft volgens Jelte voor een deel te maken met haar passie voor de paardensport. Met Jelte's concurrent Erik kon Annemiek uren over de beestjes praten, maar Jelte heeft helemaal niks met paarden. "Het is een heel eigen wereld. Een eigen club, waar je niet zomaar tussenkomt als leek. Dan kun je meepraten en vragen stellen, maar echt vertrouwd zal dat niet binnen een week worden. Als de klik er dan niet helemaal is, ben je ook niet geïnteresseerd om alle vragen nog een keer te stellen. Ik had verwacht dat zij iets meer een beeld zou hebben van het leven buiten haar eigen leven", aldus Jelte.

Lieve woorden

In een interview met Radio 2 had Jelte nog wel een aantal lieve woorden over voor Annemiek. Zo vindt hij dat Annemiek meer liefde en aandacht verdient. "Het is oprecht een leuke meid die een leuke partner verdient. Maar tussen ons bleek het niet zo te zijn zoals het had moeten zijn", vertelt Jelte.

Blijft Erik?

Of Annemiek alleen achterblijft, dat is nog maar de vraag. In het voorstukje voor de komende aflevering zagen we hoe Yvon Jaspers een poging doet om het vertrek van Erik tegen te houden. Ook opvallend is dat de foto's van Annemiek's mannen op de website van Boer zoekt vrouw niet meer in de spotlight staan, behalve die van Erik, wat suggereert dat hij nog in de race is.

Praat mee over BZV – afl. 8: Geert-Jan valt zelf af:

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Bron: AD. Beeld: KRO-NCRV, Linelle Deunk

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden