null Beeld

‘BZV’-kijkers genieten van ’90 spruiten special’: “Lekker shot levensgeluk”

Zondagavond ging Yvon Jaspers weer op bezoek bij de Boer zoekt vrouw-boeren. Nog niet voor een nieuw seizoen, maar vanwege de 90 spruiten special. En dat is precies wat de kijkers nodig hadden.

Eva Breda

Sinds 2004 helpt Yvon Jaspers single boeren in hun zoektocht naar hun grote liefde in Boer zoekt vrouw. En in de afgelopen 17 jaar zijn daar behoorlijk wat relaties, huwelijken en kinderen uitgerold. In de nieuwe Boer zoekt vrouw: 90 spruiten special gaat Yvon Jaspers op bezoek bij alle gelukkige stellen en hun kroost.

Steffi en Roel

Natuurlijk wipt zij even langs bij boerin Steffi die met Roel de kleine Sterre kreeg. Iets wat 3 jaar geleden nog ondenkbaar was, toen Steffi meedeed aan het programma maar niet verwachtte dat ze een man zou vinden. "Er zijn knappere vrouwen dan ik, dus dan kies je eerder een van hen uit", zei ze destijds.

Dat bleek helemaal onwaar toen Roel als een blok voor de Brabantse boerin. De liefde werd bezegeld met een kindje. Maar de zwangerschap viel Steffi zwaar, vertelt ze in de 90 spruiten special. Toch zeurt ze niet. "Het was geen zinloos ziek zijn", zegt Steffi daarover. "En toen ze er eenmaal was, was het meteen goed."

Wietse en Neeltje

Ook boer Wietse deed in 2009 mee aan het programma. De stille boer werd naar eigen zeggen 'helemaal verliefd' op de extraverte Neeltje. Nu, 12 jaar later, gaat Yvon langs om te kijken bij het gezin. Ook dit koppel blijkt nog helemaal gelukkig te zijn. Sterker nog, volgens Neeltje hebben de twee zelfs nog nooit ruzie gehad. Inmiddels heeft het stel een 4-jarige dochter die gezellig mee dartelt over de boerderij, zo is te zien in de 90 spruiten special.

Boer Leo is ook een oude bekende die bezoek krijgt van Yvon. In 2014 deed de weduwnaar mee aan Boer zoekt vrouw, in de hoop op nieuw liefdesgeluk. En dat vond hij, vlak na het programma toen hij als single op de Boer zoekt vrouw Afterparty stond. Aan Yvon vertelde hij niet veel later dat de twintig jaar jongere Eline 'het helemaal is' voor hem.

Leo en Eline

In de 90 spruiten special zien we hoe Yvon de boerderij van Leo en Eline bezoekt. De twee zijn nog steeds gelukkig samen. "Van Eline vind ik het knap", zegt Leo daarover. "Ze kan zat mannen krijgen, maar ze gaat het aan met mij."

Op de boerderij van Leo en Eline is het gezellig druk. Ze hebben inmiddels drie zoons van drie, twee en bijna één. De vierde spruit is in aantocht. "Daar sta je dan zes jaar later met drie kinderen. Het is heel bijzonder dat het zo gelopen is", blikt Leo terug. "Wat ik meegemaakt heb, was pittig. Maar dat je dan zo de liefde weer vindt, trouwt en kinderen krijgt. Bijzonder is dat."

Shot levensgeluk

In de Boer zoekt vrouw: 90 spruiten special komen nog veel meer oude bekenden aan het woord. En de kijkers smullen ervan. Op Twitter gaan de boer zoekt vrouw-fans los over het programma. Tussen alle regenachtige dagen en maatregelen komt het positieve programma als geroepen. "Ik kan er weer tegenaan. Lekkere shot levensgeluk gezien", schrijft een twitteraar dan ook.

Ook boer Tom heeft inmiddels een kleine spruit. Hij vertelt over zijn meest emotionele momenten als vader.

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: Twitter. Beeld: Kro-ncrv.

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden