null Beeld

Camoufleer je onderkin!


Een onderkin kan ontstaan door overgewicht of door erfelijkheid. Heb je last van een onderkin en wil je hier zo snel mogelijk vanaf? Dat kan! Met behulp van make-up camoufleer je die vervelende onderkin én met specifieke oefeningen verdwijnt je onderkin zelfs. Libelle geeft raad; lees snel het advies.

Annemiek Wichertjes

Make-up

Een onderkin is makkelijk te camoufleren met make-up, dit doe je door schaduwen aan te brengen onder je kin. Gebruik hiervoor een matte kleur poeder die 2 a 3 tinten donkerder is dan je natuurlijke huidskleur. Daarnaast heb je een make-up kwast nodig om de poeder aan te brengen. Creëer met de poeder schaduw langs je kaaklijn. Breng de poeder onder je kin aan en vaag de lijnen goed uit zodat de harde lijnen verdwijnen. In het onderstaande filmpje zie je hoe je dit kunt doen.

Oefeningen

Oefening 1

1. Houd je handpalmen tegen je onderkin.

2. Houd je tong tegen het gehemelte aan.

3. Masseer de spieren onder je kaak.

Doe dit 3 minuten lang, tweemaal per dag.

Oefening 2

1. Kauw op kauwgom.

2. Kijk omhoog en maak kauwbewegingen.

3. Open en sluit je mond tijdens het kauwen.

Krijg je pijn? Stop dan onmiddellijk.

Oefening 3

1. Kantel je hoofd naar rechts.

2. Span je hals spieren aan voor 10 seconden.

3. Draai je hoofd naar links en herhaal de oefening.

Doe deze oefening maximaal 5 keer achter elkaar.

Extra tips: vermijd kleding en accessoires die het accent op je kin leggen. Draag dus geen coltruien, statement kettingen en lange oorbellen die eindigen op kinhoogte.

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden