null Beeld

Carice en Jelka van Houten halen fel uit naar Belgische columnist

Herman Brusselmans heeft zich niet bepaald geliefd gemaakt bij de zusjes Van Houten. In een column die de Belgische schrijver schreef voor 'Nieuwe Revu', laat hij geen spaan heel van Jelka. 

Jelka zou niet meer zijn dan een mislukte versie van Carice en bovendien ontzettend jaloers op haar carrière, en dat laten de twee zusjes natuurlijk niet zomaar aan zich voorbijgaan…

Rake woorden

‘’Jelka is de jongere zus van Carice van Houten, dat zal haar hele leven zo blijven,’’ zo schrijft Brusselmans. “Overal waar ze verschijnt en haar achternaam valt, zal in honderdvoud gevraagd worden: ‘Ben jij een zus van Carice van Houten?’ En vaak zal, als Jelka van Houten bevestigend heeft geantwoord, iemand zeggen: ‘Ik wil niet cru zijn, maar je zus is veel mooier dan jij.’ Een heel leven lang. Dag en nacht. 24/7. De zus van Carice van Houten. Je mag doen wat je wilt, altijd zal gemonkeld worden: ‘Carice had het waarschijnlijk beter gedaan.’”

Ongelofelijk gefrustreerd

Ook over de muziekcarriere van Jelka heeft Brusselmans geen lovend woord over. “Een paar jaar geleden kwam Jelka dan aankakken met haar cd getiteld: Hard Place For a Dreamer. Iedereen zei: ‘Sorry Jelka, maar de cd van je zus Carice is veel beter.’”, aldus Herman. “Tjonge, wat moet die Jelka van Houten ongelooflijk gefrustreerd zijn dat ze de zus is van Carice van Houten, en ongetwijfeld heeft ze dat kreng al een miljoen keer naar de hel gewenst.”

Armoedig geval

Carice en Jelka lieten op Twitter weten dat ze not amused zijn met de column. “Jammer, vroeger schreef hij leuk, vandaag is het een armoedig geval. R.I.P. Hermans gevoel voor taal en humor”, aldus Carice. “Toch sneu voor Herman dat hij dit nu pas aankaart aangezien dit soort columns al zo vaak door anderen - en ook geestiger - is geschreven. Het is een beetje alsof hij nu pas de hype van de fidget spinner heeft ontdekt en komt aanhaken, terwijl ze al bijna uit de handel zijn”, aldus Jelka.

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Bron: HLN.be. Beeld: ANP

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden