Bn'ers in het ziekenhuis Beeld William Rutten/Talpa
Bn'ers in het ziekenhuisBeeld William Rutten/Talpa

Televisie

Caroline van der Plas bijt van zich af na kritiek op ‘BN’ers in het ziekenhuis’

In het programma BN’ers in het ziekenhuis ervaren BN’ers hoe zwaar én bijzonder het is om in een ziekenhuis te werken. Toen woensdagavond het tweede seizoen van start ging, duurde het echter niet lang voordat Twitter vol stond met kritiek.

Erandi GodinezWilliam Rutten/Talpa

Veel kijkers reageerden dat ze het belachelijk vonden dat ziekenhuizen zich hiervoor lenen. Ook vroegen ze zich af of de patiënten er wel op zitten te wachten.

Kritiek op BN’ers in het ziekenhuis

De kritiek op het programma komt niet uit de lucht vallen. Eerder dit jaar kreeg het Groene Hart Ziekenhuis (GHZ) al een storm van kritiek over zich heen, nadat bekend werd dat het ziekenhuis meedeed met het programma. Veel mensen vonden het ongepast dat het ziekenhuis tijdens de coronapandemie hier aan meedeed. Ook hadden ze kritiek op de BN’ers die mee zouden doen en waren ze van mening dat patiënten vast niet zaten te wachten op een cameraploeg.

Tekort aan personeel

Het GHZ snapte de kritiek wel, maar vond dat er ook een andere kant belicht moest worden. “Het gaat uiteindelijk om het belangrijke werk van onze verpleegkundigen en de kans om daar met onze deelname aan dit programma meer aandacht voor te vragen. Ook in ons ziekenhuis staan veel (verpleegkundige) vacatures open, sommige voor langere tijd.”

Reacties Twitter

Toch lijkt het erop dat de boodschap van het ziekenhuis aan de kijkers voorbij gaat. Op Twitter regende het gister kritiek:

Reactie Caroline

Alle kritiek is Caroline van der Plas niet ontgaan. De politica laat weten dat het eerste seizoen, vorig jaar voor extra aanmeldingen op zorgopleidingen heeft gezorgd en dat dit voor haar een belangrijke reden is geweest om mee te doen.

Tweede seizoen

Aan het tweede seizoen doen Caroline van der Plas (54), Rachel Hazes (52), Philippe Geubels (41) en Natasja Froger (56) mee.

Wat veel mensen niet weten is dat Caroline een groot verdriet met zich meedraagt. In deze video zie je waarom.

Bron: Twitter

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden