null Beeld

Catalina viel als een blok voor de charmante Eric, tot ze ontdekte wie hij écht was

Toen de Amerikaanse Catalina Rosas Eric Benson leerde kennen, dacht ze eindelijk de ware te hebben gevonden. Maar liefst twee jaar leefde ze op een roze wolk, tot ze op een dag werd geconfronteerd met de harde waarheid: Eric bleek namelijk een heel ander persoon te zijn dan ze al die tijd had gedacht…

Erandi Godinez

Op de nieuwssite HuffPost vertelt Catalina haar opmerkelijke verhaal.

Liefde op het eerste gezicht

Voor de Amerikaanse was het liefde op het eerste gezicht, toen ze Eric in 2015 tegen het lijf liep in het trendy restaurant Boca Raton. Eric stelde zich voor als een kunsthandelaar en iemand die aandelen kocht én verkocht voor een aantal rijke cliënten. De man had acht jaar in Hongkong gewoond en was pas recentelijk weer naar de Verenigde Staten teruggekeerd.

Exclusief resort

Catalina was helemaal weg van hem. “Hij was charmant, geestig en intelligent en het leek wel alsof hij over alles kon meepraten”, vertelt de vijftiger. “Omdat hij net terug was in het land, had hij nog geen huis en verbleef hij in een exclusief resort. Ik ging daar soms heen voor een luie zondag aan het zwembad of een luxe etentje.We zagen elkaar nooit lang, want door zijn drukke reisschema was hij soms wekenlang weg.’’

Chique villa

Als Catalina op een dag wordt uitgenodigd in een chique villa, is ze diep onder de indruk. ‘’Hij vertelde me dat de villa het eigendom was van vrienden van zijn ouders, mensen die hij al 30 jaar kende en voor wie hij werkt.’’ Als ze een paar weken later opnieuw bij hem langs gaat staat er een fonkelnieuwe witte Ferrari op de oprit. Catalina kan haar ogen niet geloven. ‘’Zijn leven leek te bestaan uit golfen, reizen en uit eten gaan in de beste restaurants.’’

Commissie

Toch was er één onderwerp waar Eric graag over praatte, namelijk goud. Toen ze acht maanden samen waren, vroeg hij Catalina om een paar gouden munten voor hem te verkopen. Ze zou hier een commissie over krijgen van 20 procent. Catalina twijfelde geen moment. ‘’Hij zei dat hij te weinig tijd had voor zulke klusjes en dat ik het extra inkomen wel kon gebruiken. En daarom deed ik het twee keer.’’

Investeren in goud

Als een paar maanden later bekend wordt gemaakt dat de Britten uit de Europese Unie treden, geeft hij Catalina het advies om de helft van het geld uit haar pensioenfonds te investeren in goud. ‘’Hij zei dat de financiële markten in elkaar zouden storten en niemand nog geld zou kunnen opnemen, net zoals in Griekenland,’’ aldus Catalina.

Spaargeld

Catalina vertrouwde blindelings op zijn advies en gaf hem het geld. Voor de 30.929 euro die ze inlegde, kreeg ze 27 gouden munten terug. Ook haar zoon ging overstag en gaf hem 10.574 euro spaargeld waar hij tien gouden munten voor in de plaats kreeg. Als Catalina haar fondsen steeds meer ziet slinken, besluit ze haar voormalig financieel adviseur te bellen.

Nepgoud

De man raadde haar aan om het goud direct te laten onderzoeken. Een expert weet Catalina al na een paar seconden te vertellen dat het goud nep is. Catalina haast zich naar de politie om aangifte te doen, maar deze laat haar weten dat er niet genoeg bewijs is voor een zaak.

Schilderijen

Catalina besluit het heft in eigen handen te nemen. Ze spreekt met Eric af en vraagt hem ook goud te kopen voor haar dochter. Eric heeft op dat moment twee schilderijen bij zich waarvan hij wil dat Catalina ze naar Sotheby’s in New York stuurt om ze te laten veilen. In plaats daarvan neemt Catalina contact op met een privédetective en de Geheime Dienst, die zich met vervalsingen bezighoudt.

Geen confrontatie

Ondertussen zoekt Catalina uit wie de eigenaar is van de villa waar ze eerder is geweest, en stuit op de naam Jennifer. “Toen ik haar naam Googelde, kwam er meteen een foto van haar en Eric op het scherm. Ik besloot haar te bellen en vertelde haar dat ik in haar huis had geslapen en in het bezit was van twee van haar schilderijen. Ik smeekte haar nog om niet de confrontatie aan te gaan met Eric, omdat hij dan misschien zou vluchten.’’

Nóg een relatie

Jennifer is echter zo boos dat ze Eric direct confronteert met de feiten, waarna hij zich uit de benen maakt. Als Catalina de volgende dag met Jennifer afspreekt ontdekt ze dat de vrouw al ruim drie jaar een relatie heeft met Eric. De schilderijen waren uit haar studio gestolen en hij had haar voor meer dan een miljoen dollar opgelicht.

Valse naam

Gelukkig wist Jennifer wel de echte naam van Eric. Toen ze hem een paar jaar geleden tijdens een tripje voorstelde aan iemand als Eric Benson, antwoordde diegene meteen: ‘’Jij bent Eric niet, jij bent die kerel uit California, Blayne Frederick.’’ Toen Jennifer hem later om uitleg vroeg, hing Eric een vaag verhaal op over een paar zakelijke deals die verkeerd waren afgelopen, waardoor hij genoodzaakt was een valse naam te gebruiken.Wat Jennifer niet wist, was dat Blayne Frederick werd gezocht omdat hij twee personen bijna drie miljoen dollar lichter had gemaakt met valse handelsovereenkomsten.

Opgepakt

Catalina deelt al haar informatie met de Geheime Dienst en negen maanden later wordt Eric dan eindelijk in de boeien geslagen. Hij werd beschuldigd van diefstal, aanzetten tot fraude en voortvluchtigheid en zit momenteel in de gevangenis van Palm Beach County. “Ik ging naar de rechtbank om een schadevergoeding te krijgen, maar hij zou geen euro meer bezitten,’’ aldus Catalina.

Bron: Huffington Post. Beeld: iStock/Facebook.

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden