null Beeld

Chantal breekt harten van kijkers in déze aflevering van ‘Chantal komt werken’

Chantal steekt ook deze week in Chantal komt werken weer flink de handen uit de mouwen. Al heeft ze het soms wel moeilijk als verpleegster in het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie. 

Demi Schoenmakers

In het centrum voor kinderoncologie ontmoet Chantal de dappere jonge helden die dagelijks een bewonderenswaardige strijd leveren voor een gezond leven.

Zieke kinderen

Ze vindt het dan ook best pittig om alle zieke kinderen zo te ze zien lijden. Haar waardering voor de liefdevolle verpleegkundigen waar ze deze dag van mag leren, is enorm. Ze kan zich goed voorstellen dat deze verpleegkundigen door alle heftige gebeurtenissen hun werk vaak mee naar huis nemen.

Haar afscheren

Wanneer de zieke Max aan Chantal vraagt of zij zijn haar wil afscheren, breekt haar hart. Natuurlijk doet ze dat, maar ze moet wel even slikken. "Maar ik ga dit er alleen afhalen omdat het straks gewoon weer terugkomt, omdat je gewoon beter wordt", zegt ze. De kijkers laten op Twitter weten het het indrukkend vinden om te zien hoe sterk de jongen is. Bovendien vinden ze het knap hoe Chantal hiermee omgaat.

Stil

Wanneer ze samen met verpleegkundige Arno weer op de gang staat, geeft Chantal toe dat ze een beetje schrok van de vraag van Max. "Die had ik even niet zien aankomen", vertelt ze. Ze vecht op dat moment tegen de tranen en weet even niet wat ze moet zeggen. "Maar je hoeft ook niet altijd over alles iets te zeggen, toch?", helpt Arno haar.

Veel mooie momenten

En dan is er Jitte: een jong en onwijs sterk meisje met kanker dat die dag haar stamcellen terug heeft gekregen. "Veel mensen van buitenaf denken steeds dat wij het zo zwaar hebben, maar er zijn zoveel leuke momenten. Veel meer", zegt ze tegen Chantal. Wauw, ondanks alle tegenslagen blijft dit kleine meisje zó positief. Dat vinden de kijkers ontroerend om te zien. "Laat dat maar even inzinken als je gezond en wel op de bank zit", schrijft een kijker dan ook op Twitter.

Bewondering

Kijkers hebben veel lof voor Chantal en zitten met een brok in hun keel op de bank. Ze vinden het een heftige, maar prachtige aflevering. "Dit breekt je hart" en "Zoveel respect en bewondering voor alle verpleegkundigen. Je moet het maar kunnen", klinkt het niet voor niets op Twitter.

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Bron: Chantal komt werken, Twitter. Beeld: ANP

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden