null Beeld

‘Chateau Meiland’-blog: “De Meilandjes zonder wijnen, wijnen, wijnen? Mij niet bellen”

Libelle’s Chanan slaat geen aflevering van Chateau Meiland over. Ze praat je elke dinsdag bij over de laatste ontwikkelingen op het chateau. Deze week: er komen steeds meer verhuisdozen in de gangen van het chateau te staan. Het einde komt nu toch echt in zicht, maar daar is het eigenlijk nog veel te vroeg voor.

Chanan Foppen

Als ze het in het chateau hebben over 'de puntjes op de i' dan weet je dat het einde echt bijna in zicht is. Dat zijn dan gelukkig nog wel 439 puntjes op de i, maar toch. De dozen worden al ingepakt - en weer 22 keer uitgepakt om een verloren wc-pot (ja, echt gebeurd) te vinden - Martien barst in tranen uit bij de stem van zijn oude vertrouwde lampenkapman in Nederland en er wordt geproost op een gerestyled washok.

Maar phoeh, gelukkig. De wijnglazen staan nog in de kast. Als ze díe inpakken, dan weet je pas echt dat het erop zit.

Verhuiswagen au chateau

"Net doen of je gek bent", is het levensmotto van Martien. Dat doen we dus maar. We denken er nog even niet aan dat de verhuiswagen zeer binnenkort aan komt rijden au chateau en negeren dat we dat toch echt al in het voorstukje voor de volgende aflevering van Chateau Meiland zagen en hebben het er al helemaal niet over dat Martien inmiddels meer bezig is met het inrichten van de verhuisdozen in plaats van het behangen van de muren van het chateau. Net doen of je gek bent, net doen of je gek bent.

Nadège en 'Chateau Meiland'

Nadège wordt er door het naderende vertrek van de familie Meiland ook niet vrolijker op. Ze heeft minder geduld als Martien in zijn Franse vocabulaire graaft naar een woord, ze vindt het bloed (maar echt) bloedirritant dat de honden over haar net gelakte stuk vloer lopen en gaat met Martien in discussie over lampjes in de kroonluchter. Martien probeert de sfeer er nog een beetje in te houden met een “Oooh meid wat ziet het er goed uuuuit" en een "wat een weeerk". Maar Martieeen meeeid ze veerstaaat er heelemaaal nieeets vaaan. Je kan dus zeggen wat je wiiiiil, maar ze begrijpt het nieeet.

Martien Meiland stopt met wijnen

"Je moet stoppen op het hoogtepunt zeggen ze toch altijd", zei Maxime in de laatste aflevering (niet doelend op de serie). Waarop Martien antwoordde "Ja, dat vind ik ook altijd". Zal het echt zo zijn? Stopt de familie na dit seizoen met Chateau Meiland? Heel eerlijk: toen Martien aangaf dat hij in Hengelo gaat stoppen met de middaglunch met wijn (want dat hoort bij Frankrijk) leek dat me ineens helemaal niet meer zo gek. Dan is alle pret er toch wel af? De Meilandjes zonder wijnen, wijnen, wijnen? Mij niet bellen.

Nee, we moeten nu niet al zuur worden. We hebben nog genoeg tijd op het chateau. Net doen of je gek bent, net doen of je gek bent. Kleine Claire zei het zelfs ook al: "wat een gezeik". We hebben nog een paar weken pret met Martien en co te gaan. Er gaat zeker nog wel ergens een kandelaar sneuvelen en absoluut nog een discussie gevoerd worden over de maximumsnelheid van Erica en van die mix van Frans/Nederlands/Engelse zinnen ("waar is de side tible") van Martien krijgen we toch stiekem ook geen genoeg? En dan noemt Erica de bilspleet van de bouwvakker in de tuin ineens weer "gezellig toch". Nee, het is nog veel te vroeg voor een au revoir...

Hoera, Libelle is genomineerd voor website van het jaar 2020. Help jij ons naar de overwinning? Stemmen kan hier.

Beeld: Talpa

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden