null Beeld

‘Chateau Meiland’-blog: dit is dé oplossing voor ongenodigde gasten au chateau

Libelle’s Chanan slaat geen aflevering van Chateau Meiland over. Ze praat je elke dinsdag bij over de laatste ontwikkelingen op het chateau. Deze week: de laatste adem van mevrouw Jansen, ongenodigde gasten en het zoveelste talent van Martien. En de vloerlamp, we mogen de vloerlamp niet vergeten.

Chanan Foppen

Martien Meiland is afgelopen donderdag op het Gouden Televizier-Ring Gala uitgeroepen tot talent van het jaar. Maar voor welk talent? Martien heeft zoveel talenten. We hebben 'm in alle seizoenen al veel verschillende dingen zien doen (wijnen, verven, koken, bedden opmaken en wijnen en verven) dat een uitleg voor welk talent deze prijs was, wel op zijn plek zou zijn geweest.

Ook deze week zagen we weer een andere Martien. Van kasteelheer (a.k.a. "die lange") veranderde hij ineens in een modefotograaf. Hij gaf model Maxime duidelijke aanwijzingen en deed het zelfs zo goed dat zijn normaal zo kritische dochter bij de eerste foto al begon te gillen. De champagne spoot nog net niet uit het plafond, maar als dat had gekund.

Webshop van Maxime Meiland

Die champagne kwam er toen de langverwachte webshop van Maxime eindelijk echt de lucht in ging. Montana werd gebeld (dat telefoontje heeft iedereen tussen Frankrijk en Nederland kunnen horen) en Erica zou Erica niet zijn als ze niet meteen om korting vroeg. Dat werd meteen afgestraft door Martien ("Mama zat alweer te zeiken om korting bij dat arme schaap") die maar meteen doorging met een lesje champagne inschenken ("Altijd schuin inschenken anders heb je alleen maar schuim in je smoel dat is niet leuk")

Mevrouw Jansen

Mevrouw Jansen is niet meer. De kat van de familie Meiland heeft veel gezien in haar leven, heel veel. Voor ze bij de familie Meiland terecht kwam had ze al veel meegemaakt, maar bij de Meilandjes was het ook nooit saai. Ze verhuisde mee van Nederland naar Frankrijk, zag hoe alle behangrollen werden uitgepakt, moest zich altijd keurig gedragen als er gasten waren en kon de flessen wijn die ze voorbij heeft zien komen vást niet op twee pootjes tellen.

Toch is er bijna geen mooiere plek om als kat je laatste adem uit te blazen als op Chateau Meiland. Erica voelde zich achteraf toch een beetje schuldig dat ze niet wat vaker met mevrouw Jansen heeft geknuffeld, maar ik weet zeker dat deze kat meer dan tevreden was met haar leven. Ze dronk uit de kraan, deed dutjes in de gootsteen en wist af en toe zelfs een lekker snackje uit de keuken te pikken. Alleen die twee honden maakten het haar misschien niet makkelijk, maar dan wist mevrouw Jansen wel een plekje te vinden waar ze haar niet konden vinden.

Ongenodigde gasten op Chateau Meiland

Martien moet ook op zoek naar zo'n plekje, want er arriveren steeds meer ongenodigde gasten bij het chateau. Eerst besloot een fan al haar tentje op te zetten op het terrein en in de dagen daarna verschenen er ineens meerdere fans bij het chateau die een glimp van de familie wilden opvangen. Ze reden achter de familie aan en gingen op het terrein op zoek naar Martien.

Daar snap ik dus helemaal niets van. Het chateau is geen Efteling, maar het húís van de familie. Bedenk even dat er de hele dag door zomaar mensen in jóúw voortuin staan om een foto met jou te maken. Dat ze er dan maar niet voor moeten kiezen om een televisieserie te maken, is geen goed argument om onaangekondigd voor de deur te staan. Misschien moet Martien zijn nieuwe vloerlamp (ik heb toch besloten om mijn mening over de vloerlamp verder voor me te houden) bij de ingang van het chateau neerzetten, dan zal je zien hoe snel mensen weer weg zijn van het terrein. De rien.

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Beeld: Talpa

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden