De Prinses van Oranje, 2021 Beeld RVD – Frank Ruiter
De Prinses van Oranje, 2021Beeld RVD – Frank Ruiter

Naamswijziging

Chic: zó wil Amalia worden genoemd als ze straks koningin is

Het duurt hopelijk nog even - ‘in de verre toekomst’ zo zei ze in haar toespraak in de Raad van State tegen haar vader - maar zodra prinses Amalia de troon bestijgt, kan het maar zo zijn dat ze dat niet doet onder haar huidige roepnaam. De afgelopen tijd werd namelijk duidelijk dat ze andere initialen gebruikt in haar monogram én dat ze officiële papieren tekent met een andere naam dan enkel ‘Amalia’.

Mirna WiggersRVD – Frank Ruiter

Het komt regelmatig voor dat royals een andere naam dan hun ‘gewone’ roepnaam kiezen op het moment dat zij in functie treden. Zo heette voormalig koning George van het Verenigd Koninkrijk, de vader van queen Elizabeth, eigenlijk Albert. Hij wisselde naar zijn vierde naam als roepnaam als eerbetoon aan zijn vader. Ook voormalig queen Victoria heette voor ze de troon besteeg anders: Alexandrina.

Willem-Alexander

Koning Willem-Alexander hield wel zijn naam toen hij koning werd. Even ging het gerucht dat hij die zou veranderen naar Willem IV, als eerbetoon aan zijn voorvaders. Maar hij was daar vrij duidelijk over: “Willem IV staat naast Bertha 38 in de wei”, besloot hij destijds stellig.

Catharina-Amalia

Nu prinses Amalia 18 is geworden en ze wat serieuzer aan het voorsorteren is op haar toekomstige job, moet ook zij dit soort keuzes maken. Het lijkt erop dat Amalia meer voelt voor een naamsverandering dan haar vader. Voluit heet Amalia namelijk ‘Catharina-Amalia Beatrix Carmen Victoria van Oranje’ en het lijkt erop dat Amalia straks misschien wel kiest voor de titel ‘koningin Catharina-Amalia’.

Monogram

Haar monogram (een soort koninklijk logo waarmee royals bijvoorbeeld brieven afstempelen) bestaat namelijk uit een ‘A’ en een ‘C’ . Ook officiële werkbrieven worden getekend met de naam Catharina-Amalia en officiële Instagramposts sluit ze af met CA. Bij haar vader, die zulke posts ondertekent met WA, betekent dat Willem-Alexander. Amalia doelt hier dus waarschijnlijk op haar volledige voornaam, Catharina-Amalia.

Wij zijn benieuwd welke naam prinses Amalia gaat kiezen als zij het stokje overneemt van haar vader!

Bron: Linda.nl.

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden