null Beeld

Cilly Dartell over behandeling longkanker: “Ik heb geen uitval meer”

Cilly Dartell (63) kreeg in februari vorig jaar opnieuw de diagnose longkanker. Nu laat de presentatrice weten hoe haar behandeltraject loopt en hoe ze zich voelt.

Tara Stokdijk

Aan Shownieuws laat ze weten dat ze dankbaar is, want het gaat hartstikke goed met haar.

Geen chemo meer

Cilly vertelt dat ze klaar is met de chemokuren, waardoor ze zich een stuk beter voelt. "So far, so good. Ik voel me beter, dat sowieso. De chemo is gestopt, dat is natuurlijk heel fijn. Ik heb geen uitval meer daardoor. Ik heb nu alleen nog immuuntherapie en dat is heel goed te doen."

Dankbaar

Ze laat weten dat ze ontzettend blij is dat het momenteel zo goed gaat: "Ik mag in mijn handen knijpen van blijdschap, het voelt zo onwerkelijk om te vertellen dat dat echt zo is, begrijp je? Longkanker, uitgezaaid, en, en, en... maar het gaat gewoon echt hartstikke goed. Tijdens mijn laatste controle was alles stabiel en dat is het beste nieuws dat je kunt krijgen."

Corona

Het behandeltraject begon vorig jaar moeizaam en dat had alles te maken met het coronavirus. Cilly zou aanvankelijk in het Amsterdamse ziekenhuis Antoni van Leeuwenhoek, gespecialiseerd in kanker, behandeld worden. Maar ze kon door het het coronavirus niet meer tijdig vanuit haar woonplaats Orlando naar Amsterdam vliegen. Daarom werd ze in Florida behandeld. Gelukkig heeft ze daar wel veel steun van haar echtgenoot Jan gehad.

Longkanker en COPD

Het is niet de eerste keer dat Cilly het gevecht tegen longkanker aan het voeren is. In 2016 kreeg ze de ziekte voor het eerst. Jaren daarvoor werd al bekend dat Cilly COPD heeft, een ziekte die vaak leidt tot ernstige benauwdheid, kortademigheid en veel hoesten.

Waarom Cilly Dartell en haar man even afstand van elkaar moesten nemen

De mooiste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Bron: RTL Boulevard. Beeld: Brunopress

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden