null Beeld

Cinemum stopt ermee

Cinemum, de mogelijkheid voor moeders om met een baby naar de bioscoop te gaan, bestaat niet meer. De initiatiefnemers hebben vanwege het kleine animo voor het initiatief besloten ermee te stoppen.

Helene van Santen

Twee jaar geleden kwam Cinemum overgewaaid uit Scandinavië, waar het een groot succes is. Bezoekers zijn alleen welkom met een baby. Het licht gaat niet helemaal uit, zodat rusteloze kinderen even een rondje kunnen lopen of hun verloren speen of Duplo gemakkelijk kunnen vinden. Bovendien staat het geluid zachter, om de baby's niet te veel van slag te brengen, en bevindt zich in de zaal een verschoontafel.

Een geslaagde pilot in de Amsterdamse bioscoop The Movies was reden om het project uit te rollen over heel Nederland. Ook Pathé, de grootste exploitant van Nederland, stelde zalen beschikbaar om moeders toch de gelegenheid te geven ondanks hun jonge kroost af en toe naar de film te gaan.

Maar ondanks alle positieve geluiden bleef het bezoek achterwege. “We hebben verder geen onderzoek gedaan wat de grote bezwaren waren”, legt een woordvoerder uit. “We zagen geen reden om door te gaan."

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden