Clafoutis met kersen
Clafoutis wordt traditioneel bereid met kersen mét pit om te voorkomen dat de vulling te vochtig wordt.
Nagerecht voor 6-8 personen:
650-750 g kersen, met pit
90 g poedersuiker
2 grote eieren
1-2 el bloem, gezeefd
1 dl crème fraîche
5-6 el volle melk
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 220°C. Leg de kersen in een ovenschaal en strooi er 15 g poedersuiker over. Zet de schaal met kersen circa 5 min. in een voorverwarmde oven op 220°C tot de kersen goed warm zijn. Schakel terug naar 175°C. Klop de eieren los en roer er de bloem, 75 g poedersuiker, crème fraîche en melk door. Schenk het eimengsel over de kersen. Zet de schaal weer in de oven en bak de clafoutis 30-40 min. tot de bovenkant licht gekleurd is en het eimengsel net gestold. Serveer lauwwarm, eventueel met lobbig geklopte slagroom.
Bereidingstijd: 15 min. – Oventijd: 30-40 min. – Aantal porties: 7 – ca 185 Kcal p.p.
Bron: Productie en receptuur: Marlies Batelaan. Fotografie: Peter Kooijman