Clafoutis met kersen

redactie

Clafoutis wordt traditioneel bereid met kersen mét pit om te voorkomen dat de vulling te vochtig wordt.

Nagerecht voor 6-8 personen:

650-750 g kersen, met pit

90 g poedersuiker

2 grote eieren

1-2 el bloem, gezeefd

1 dl crème fraîche

5-6 el volle melk

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 220°C. Leg de kersen in een ovenschaal en strooi er 15 g poedersuiker over. Zet de schaal met kersen circa 5 min. in een voorverwarmde oven op 220°C tot de kersen goed warm zijn. Schakel terug naar 175°C. Klop de eieren los en roer er de bloem, 75 g poedersuiker, crème fraîche en melk door. Schenk het eimengsel over de kersen. Zet de schaal weer in de oven en bak de clafoutis 30-40 min. tot de bovenkant licht gekleurd is en het eimengsel net gestold. Serveer lauwwarm, eventueel met lobbig geklopte slagroom.

Bereidingstijd: 15 min. – Oventijd: 30-40 min. – Aantal porties: 7 – ca 185 Kcal p.p.

Bron: Productie en receptuur: Marlies Batelaan. Fotografie: Peter Kooijman

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden