null Beeld

Collega’s in ziekenhuis blijken zusjes te zijn

Ongelooflijk maar waar: twee Zuid-Koreaanse zusjes die in de jaren 70 geadopteerd werden door verschillende Amerikaanse gezinnen hebben elkaar in een ziekenhuis in de VS teruggevonden.

Helene van Santen

Ze werkten allebei als verpleegster op dezelfde afdeling van het ziekenhuis.

Klein

De halfzusjes Pok-nam en Eun-sook groeiden op in Zuid-Korea. Pok-nams moeder overleed toen ze nog heel klein was, waarna haar vader een nieuwe vriendin kreeg. Uit die relatie werd halfzusje Eun-Sook geboren. De vader van de meisjes was een alcoholist die niet voor zijn kinderen kon zorgen. Op een dag ging Eun-Sooks moeder ervandoor, en ze nam haar dochter mee.

LEES OOK: 3 ZUSSEN BEVALLEN OP ZELFDE DAG

Alleen achter

Pok-nam bleef alleen achter. Toen haar vader zichzelf van het leven beroofde, kwam ze in een weeshuis terecht. In 1978, toen ze 9 jaar was, werd ze geadopteerd door een Amerikaans gezin en werd haar naam Holly Hoyle O’Brien. Haar halfzusje Eun-sook kwam na omzwervingen ook in een weeshuis terecht en werd eveneens geadopteerd door een Amerikaanse familie. Zij heette voortaan Meagan Hughes en groeide op in Kingston, zo'n 500 kilometer verwijderd van haar zus in Virginia.

Levensverhalen

Begin dit jaar kreeg de 46-jarige Holly een nieuwe baan als verpleegster in een ziekenhuis in Sarasota, in de staat Florida. Twee maanden later kreeg Meagan een baan op precies dezelfde afdeling. De verpleegsters raakten al snel met elkaar in gesprek en merkten dat hun levensverhalen wel erg veel op elkaar leken. Ze besloten een DNA-test te laten afnemen: daaruit bleek dat de twee inderdaad zusjes zijn.

LEES OOK: MARJAN VERLOOR HAAR TWEELINGZUS: "IK VOEL ME NIET MEER COMPLEET"

Dolblij

De zussen zijn dolblij dat ze elkaar, zo'n 40 jaar nadat ze van elkaar gescheiden werden, weer gevonden hebben. "Ik was door het dolle heen, ik kon het niet geloven," zei Holly.

Bron & beeld: Herald Tribune

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden