null Beeld

Columnist Hans: “Het werd even stil. Toen zei Robert-Jan: ‘Jij noemt Eva een ex-heksje?’”

Hans Verstraaten is journalist en schrijft elke week over de kleine én grote dingen van zijn leven. Deze week is Hans in de war met Robert-Jan.

Ik heb drie laptops en een mobieltje en vijf mailadressen en ik ben niet zo handig dus er gaat weleens wat mis in mijn digitale universum. (Weleens = minstens een keer per week.) Deze week tikte ik een mailtje aan Robert-Jan. Hij is mijn beste vriend en was geruime tijd samenwonend met een 21 jaar jongere vrouw, maar nu zijn ze uit elkaar. Robert-Jan is erg opgelucht want de liefde was gedaald tot ver onder nul graden celsius. Ik tikte: ‘Hé Robert-Jan, ouwe teddybeer, hoest ermee nou? Nog contact met je ex-heksje?’ Klik – en verstuurd was de mail. Ach ja, het was allerminst hoogstaande literatuur, het was meer mannen onder elkaar, en hij lijkt nou eenmaal op een ouwe teddybeer.

Woedeaanval

Ik ken nog een Robert-Jan. Hij is een van mijn opdrachtgevers – een van de belangrijkste - en berucht om zijn woedeaanvallen (verder een prima kerel hoor!). Die mailde mij nu, voorzien van zo’n woedeaanval: ‘Wat is dit gvd? Je noemt me gvd een ouwe teddybeer en gvd helemaal erg: je noemt mijn begin dit jaar overleden vrouw een ex-heksje. Ben je compleet getikt geworden? Ik wil de komende tijd geen enkel contact met je!’

Poeh zeg, ik had per ongeluk twee Robert-Jannen door elkaar gehaald. En deze was zogezegd met zijn opdrachten maandelijks goed voor de helft van de hypotheek en alle boodschappen bij de Jumbo. Ik heb als goed voornemen om in 2021 niet meer zo snel in paniek te raken, maar hé, het was nog steeds 2020: waaaaahhhh!!! Drie vragen vochten om de aandacht. 1)Hoe los ik dit op? 2)Hoe lang duurt dat, de komende tijd geen enkel contact? 3)En waar betaal ik de helft van de hypotheek en alle boodschappen bij de Jumbo de komende tijd van? Op geen der drie vragen kwam een antwoord.

Voornemen

Ik belde Robert-Jan (niet de opdrachtgever maar mijn beste vriend), vertelde hem over mijn blunder en las het mailtje voor. Het werd even stil. Toen zei Robert-Jan: ‘Ex-heksje? Jij noemt Eva een ex-heksje?’ ‘Euh, ik dacht dat jullie...’ ‘Hoe dúrf je!’ zei Robert-Jan en verbrak de verbinding. Ik was nu een belangrijke opdrachtgever en mijn beste vriend kwijt. Met de moed der wanhoop belde ik de opdrachtgever. Ik kreeg zijn secretaresse aan de lijn. Ze ging hem zoeken. Vervolgens hoorde ik mijn opdrachtgever uit de verte roepen: ‘Nee! Nee!’ Ze had hem gevonden. Nog een goed voornemen voor 2021: één laptop, één mailadres en, als het nog kan, één Robert-Jan..

Fotografie: Bart Brussee

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden