null Beeld

Columnist Jerry Goossens: “Op een eiland zonder make-up, haarlak of krultangen. Dat kan nooit lang duren”

Jerry Goossens is schrijver en columnist. 3 keer per week deelt hij zijn kijkervaringen op Libelle.nl. Deze week schrijft hij over Expeditie Robinson.

*Let op: dit artikel kan spoilers bevatten*

Ach ja, Royke Donders. Dat hij geen Robinson-tijger zou worden, was eigenlijk al vanaf de allereerste uitzending duidelijk. Op een eiland zonder make-up, haarlak of krultangen. Waar het te heet is voor een huispak en in de wijde omtrek geen worstenbroodje is te vinden. Dat kan nooit lang duren.

Maar Roy brak pas toen hij in de uitzending van gisteravond wreed werd gescheiden van zijn vriendinnetje, de voormalige schoonheidskoningin Kim Kötter. We hadden de 2 eerder al lekker in zee zien tutten (tötten?), waarbij Roy Kim met behulp van schelpjes en zand een tropische manicure gaf. De Tilburgse modekoning liet geen moment onbenut om te benadrukken dat Kim en hij BFF’s waren.

Misschien was dat juist wel de reden waarom Robinson besloot ze uit elkaar te halen. Want de 20e editie van Nederlands’ favoriete survivalprogramma dreigt een beetje saai te worden. Van sluimerende intriges is vooralsnog geen sprake, er zijn geen ruzies, geen irritaties (of het moet de ergernis zijn over het kunstje dat Fien Hugo in de vorige uitzending flikte, en wat Hugo tot een welgemeend “kutwijf!” bracht). Nee, beide kampen kabbelen van immuniteitsproef naar immuniteitsproef, en tussendoor gebeurt er nauwelijks iets.

Terwijl op Duivelseiland brokkenkok Rob Geus bij een evenwichtsproefje ten val komt en naar huis moet, krijgen de 2 kampen de opdracht de boel op te breken met de onheilspellende boodschap dat ze niet allemaal zullen terugkeren. Kort daarna blijkt waarom: de groepen worden herverdeeld. Roys grootste nachtmerrie komt inderdaad uit: hij zit in het nieuwe kamp Noord, terwijl Kim tot de Zuidelijke gelederen is toegetreden. “In mijn hart huil ik”, snikt de man uit Tilburg. Ook radiovrouw/Klokhuis-presentatrice Eva Cleve, overlever van het Duivelseiland, treedt tot kamp Noord toe.

Zo saai als het kampleven is, zo spectaculair is de immuniteitsproef ditmaal. Op een 13 meter hoge muur des doods, verdeeld in 3 niveaus, liggen de onderdelen van een zogenoemde Chinese puzzel, die aan de voet van de muur moet worden geassembleerd. Roy haakt meteen al af. Hij heeft “hoogtevrees én valangst.” Niet onterecht in dit geval. Want de glibberige muur eist al snel slachtoffers. Die ándere radio-Eva (Koreman) wordt bijna gelyncht als ze aan een dik touw omhoog wordt getakeld en topsporter Yvette eindigt de proef met verbrande handen nadat ze te snel via datzelfde touw is afgedaald. Kamp Noord is wéér de verliezer, voor de 4e keer op rij. TV-kok Hugo en 3FM-dj Frank (ja, Robinson heeft dit jaar een heel voordeelblik radiotiepjes opengetrokken) moeten inmiddels tot de grootste losers uit de geschiedenis van het jubilerende programma behoren.

Toch is er één Noorderling bepaald niet rouwig om het verlies. Roy: “Ik vind het helemaal niet erg om naar huis te gaan. Ik mis ons mam.”

En zo geschiedt. Roy mag nog naar Duivelseiland, als hij wil. Maar hij is vastbesloten. “Ik ga lekker naar huis, naar mijn familie.”

null Beeld

Jerry Goossens is schrijver en columnist. Momenteel werkt hij aan zijn 5e roman. Als hij niet schrijft, kijkt hij televisie. 3 keer per week deelt hij zijn kijkervaringen op Libelle.nl. Jerry woont met zijn vrouw, 2 dochters en rode kater Kenny in Utrecht.

Beeld: Robin van den Broek via RTL

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden