null Beeld

Commentaar op dierenliefhebster Britt Dekker bij Jinek

Britt Dekker staat erom bekend dat ze een echte dierenvriend is. Ze is dan ook van mening dat de kuddedieren bij de Oostvaardersplassen recht hebben op eten, in tegenstelling tot wat het Staatsbosbeheer vindt. Tijdens de uitzending van Jinek gaat ze discussie aan en dat wordt niet door iedereen gewaardeerd. 

Sterkste overleven

Staatsbosbeheer liet eerder weten dat het niet verstandig is om met dit koude weer de wilde dieren bij de Oostvaardersplassen extra te voeren. Alleen de sterkste dieren zouden er dan met het eten vandoor gaan. Maar daar was Britt het niet mee eens. Ze regelde daarom 3000 hooibalen voor de kuddedieren.

Eva Jinek

Gisteravond nam de dierenliefhebster plaats aan tafel bij Eva Jinek. Ze ging over dit onderwerp in discussie met Ad Meijer, gedeputeerde van de provincie Flevoland. Hij is medeverantwoordelijk voor dit beleid.

Twitter

Maar dat Britt haar mondje klaar heeft, vindt niet iedereen even prettig. De kijkers vragen zich met name af waarom ze aan tafel zit. "Zit ik nu echt te kijken naar Britt Dekker die de situatie van de Oostvaardersplassen zit te duiden?", klinkt het op Twitter.

Waardering

Maar gelukkig zijn er ook kijkers die de mening van Britt juist waarderen en vinden dat ze het goed aanpakt om met Ad Meijer discussie te voeren.

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: Jinek & Twitter. Beeld: ANP.

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden