null Beeld

Coronamaatregelen verlengd tot 28 april: “Maak geen plannen voor de meivakantie”

In een persconferentie hebben minister-president Mark Rutte en vice-premier Hugo de Jonge bekend gemaakt dat de coronamaatregelen langer van kracht blijven. De maatregelen waren eerst van kracht tot 6 april, maar dit is verlengd naar 28 april. Dat betekent dat de horeca ieder geval tot die tijd gesloten blijft. De scholen blijven dicht tot na de meivakantie.

Yasmine Esser

Volgens Rutte zijn de eerste positieve effecten van de maatregelen zichtbaar. "We zijn voorbij het begin, maar we zijn er nog lang niet."

Maatregelen verlengd tot 28 april

Hij benadrukte dan ook niet te denken dat 29 april alles weer bij het oude zou zijn. "De vraag is of het dan stopt. Het zou mij verbazen als alles dan weer normaal is", zegt Rutte.

Hij waarschuwt om vooral geen plannen te maken voor de meivakantie. "We kunnen zo'n drie vier weken vooruitkijken. We doen alles op wetenschappelijk advies."

Geen extra maatregelen

Rutte liet weten blij te zijn dat het niet nodig is om extra maatregelen te nemen, omdat de maatregelen voorzichtig beginnen te werken. Maar het is ook nog veel te vroeg om te gaan afschalen. Vandaag werd namelijk bekend dat er 175 mensen zijn overleden aan het coronavirus in de afgelopen 24 uur.

Alleen samen krijgen we het coronavirus onder controle

De komende tijd is het belangrijk dat iedereen zich aan de maatregelen blijft houden: niet naar buiten gaan als je verkouden bent, niezen en hoesten in de ellebogen, handen wassen en natuurlijk 1,5 meter afstand houden. "Inmiddels snappen we met z'n allen dit het nodig is om onze kwetsbaren te beschermen."

Rutte zei ook nog: "We gaan door een van de zwaarste periodes, buiten oorlogstijd. We kunnen dit alleen met z'n allen doen."

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Beeld: iStock

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden