null Beeld

Corrie is 33 jaar en… oma!

De 33-jarige Corrie Rowland is één van de jongste grootmoeders in Groot-Brittannië ooit.

Helene van Santen

Toen Corrie 15 jaar was en nog op de middelbare school zat, raakte ze zwanger van haar toenmalige vriendje. Van haar ouders had ze nooit seksuele voorlichting gehad en ze had dus geen idee dat je van onbeschermde sex zwanger kon raken. Op haar 16e beviel ze van dochter Bethany.

Huilende baby vs. winkelen

Hoewel ze dolgelukkig met haar kindje was, vond ze het tienermoederschap ook zwaar. "Terwijl mijn vriendinnen op zaterdagavond aan het feesten waren, zat ik thuis een huilende baby te troosten", vertelt Corrie in The Daily Mail. "Ze steunden me wel, maar vonden winkelen uiteraard leuker dan tijd doorbrengen met een huilerige moeder die aan huis gebonden was."

Lees ook: Grappige video: oma verliest kunstgebit

Seksuele voorlichting

Corrie was vastbesloten om de opvoeding van haar dochter anders aan te pakken dan de manier waarop ze zelf was grootgebracht. Toen Bethany 14 was en haar eerste vriendje kreeg, gaf ze haar seksuele voorlichting. "Word alsjeblieft niet zo jong zwanger als ik", zei ze. Ze kocht condooms voor haar dochter en nam haar mee naar de huisarts voor de pil.

Pure liefde

Maar toch herhaalde de geschiedenis zich: eind vorig jaar vertelde de 16-jarige Bethany haar moeder dat ze zwanger was. Ze was de pil een keer vergeten en het was meteen raak. Corrie was geschokt, maar besloot haar dochter in alles te steunen. Afgelopen woensdag beviel Bethany van haar zoontje, Elijah. "Bethany en ik waren allebei in tranen", vertelt Corrie. "Toen ik de blik van pure liefde in Bethany's ogen zag toen ze voor de eerste keer naar haar baby keek, bracht dat veel herinneringen naar boven over hoe ik me destijds voelde."

null Beeld

Lees ook: Zo kon oma tóch op de bruiloft van haar kleindochter zijn

Trots

Ondanks het feit dat Corrie met haar 33 jaar een erg jonge grootmoeder is, is ze heel trots om oma te zijn. "Ik ben dolgelukkig", aldus Corrie.

Bron: The Daily Mail

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden