Creatief met tegels of servies

Workshops

Libelle Admin

In het museum kunt u dus meedoen met een aantal workshops. U bent samen met anderen creatief bezig met klei, tegels of verf. Zo kunt u bijvoorbeeld samen een theeservies beschilderen. Dit zal onder deskundige begeleiding gebeuren.

U begint de dag van de workshop met koffie of thee en appelgebak. Daarna krijgt u een rondleiding door het museum om inspiratie op te doen. Als de rondleiding is afgelopen, kan de workshop beginnen en gaat u aan de slag met klei, tegels en verf.

Deze workshop kost € 20,00 per persoon. Er moeten wel minimaal 10 personen aan de workshop mee doen. Verder duurt de workshop ongeveer 2,5 uur. Deze workshops zijn ook geschikt voor verjaardagen, vrijgezellenfeestjes en bedrijfsuitjes. Er kan een arrangement op maat worden samengesteld. U kunt reserveren door te mailen naar: boekingen@princessehof.nl.

Tentoonstelling

U kunt ook verschillende tentoonstellingen bekijken in het museum. Een unieke tentoonstelling is bijvoorbeeld Scherven & Geluk. Deze tentoonstelling gaat over huwelijksserviezen in Nederland. U vindt er honderden serviezen van bekende en onbekende Nederlanders. Deze tentoonstelling is te zien tot en met 1 november 2009.

Op de website van Scherven en Geluk vindt u filmpjes en foto’s van serviezen en kunt u verhalen hierover lezen die zijn ingestuurd.

Het museum

In het Keramiekmuseum het Princessehof kunt u keramiek bekijken van alle culturen en tijden. Het Keramiekmuseum ligt in de binnenstad van Leeuwarden en is makkelijk bereikbaar. Vanaf het trein- en busstation van Leeuwarden is het namelijk nog maar 10 minuten lopen naar het museum.

Openingstijden en prijzen

Het museum is elke dinsdag tot en met zondag geopend van 11:00 uur tot en met 17:00 uur. Op tweede paasdag, tweede pinksterdag en tweede kerstdag is het museum ook geopend.

Volwassenen kunnen naar binnen voor € 8,00 per persoon. Jongeren van 13 tot 18 jaar betalen € 6,00 per persoon en kinderen tot en met 12 jaar kunnen gratis het museum naar binnen.


Informatie

Adres: Grote Kerkstraat 11, 8911 DZ Leeuwarden, Telefoon: +31 (0)58 2 948 958, Fax: +31 (0)58 2 948 968, Emailadres: info@princessehof.nl, Website: www.princessehof.nl.

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden