Crème brûlée met witte chocolade
Nagerecht voor 6 personen
Benodigdheden:
- 3 grote eidooiers
- 2 el fijne tafelsuiker
- zout
- 1¼ dl slagroom
- 1¼ dl melk
- 150 g witte chocolade, in stukjes
- 6 el rietsuiker
Bereidingswijze
- Klop de eidooiers luchtig met de tafelsuiker en een snufje zout.
- Verwarm de slagroom met de melk en voeg dit mengsel in delen bij de eidooiers. Schenk het mengsel terug in de pan en verwarm het op heel zacht vuur tot het gaat binden.
- Schenk dit roommengsel over de chocolade en roer tot de chocolade gesmolten is.
- Schenk het in 6 lage schaaltjes en zet die in de koelkast.
- Zet de schaaltjes 45 min. voor serveren in de diepvries.
- Strooi over elk schaaltje circa 1 el rietsuiker, schud het te veel aan suiker eraf.
- Karameliseer de suikerlaag met een crème-brûléebrander of een verfbrander.
Bereidingstijd: circa 40 min. Circa 305 kcal p.p.
Productie en receptuur: Marlies Batelaan. Fotografie: Peter Kooijman.