Crowdfundingsactie voor 'Ruinerwold-kinderen' haalt veel meer op dan streefbedrag Beeld ANP
Crowdfundingsactie voor 'Ruinerwold-kinderen' haalt veel meer op dan streefbedragBeeld ANP

Crowdfundingsactie voor 'Ruinerwold-kinderen' haalt veel meer op dan streefbedrag

Miljoenen mensen zaten de afgelopen weken aan de buis gekluisterd voor de vierdelige (en heftige) docuserie De kinderen van Ruinerwold. Om de negen kinderen van het ‘boerderijgezin’ een financiële steun in de rug te bieden bij het (her)opstarten van hun leven na alles wat hen is overkomen, is een crowdfundingsactie opgezet. Al binnen twee dagen is het streefbedrag van 270.000 euro voor de Ruinerwold-kinderen bereikt.

En de teller blijft nog altijd oplopen. Inmiddels is er al 462.051 euro opgehaald. Initiatiefnemer van de actie Esther Suurmond laat weten dat de donaties ‘alle verwachtingen overtreffen’.

Grote impact

Speciaal voor de negen kinderen is een stichting in het leven geroepen: Stichting Kinderen van Ruinerwold. “Het verleden kunnen we niet veranderen, maar de toekomst misschien wel iets gemakkelijker maken”, valt er te lezen op de website. De stichting is opgericht door Esther, Jan, Hans en Bert. De vier zijn goede vrienden en oud-huisgenoten van de oudste kinderen. “We hebben gezien dat het afgelopen turbulente jaar een grote impact op hen heeft gehad”, schrijven ze.

Massale steun voor de Ruinerwold-kinderen

Met het opgehaalde geld kunnen de jongvolwassen kinderen onder meer een opleiding starten, woonruimte zoeken, rijles nemen en medische zorg betalen. En er zijn maar wát Nederlanders die daar graag een steentje aan bijdragen. Zo veel zelfs, dat de stichting een beetje sprakeloos is. “We zijn verrast en ontroerd dat zoveel mensen dit initiatief hebben omarmd en de negen kinderen een steuntje in de rug willen bieden.”

Ook laat de stichting weten dat de kinderen amper kunnen bevatten. “Woorden schieten tekort. Het voelt als erkenning vanuit de maatschappij en wordt als hartverwarmend ervaren”, schrijven de vrienden. Ook laten ze weten dat er niet alleen heel veel gulle donaties zijn overgemaakt, maar dat ze ook talloze lieve berichten hebben ontvangen. Die mooie woorden gaan ze bundelen en aan de kinderen geven.

Heb je de documentaire gemist of een aflevering gemist? Hier kun je alle vier de uitzendingen terugkijken.

Bron: Geef.nl & Stichting Kinderen van Ruinerwold. Beeld: ANP

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden