null Beeld

Crumble van rabarber en pruimen

Een crumble is een lekker en gemakkelijk te bereiden nagerecht. Een stuk makkelijker klaar te maken dan een taart: ingrediënten mengen en de oven doet de rest. Rabarber laat zich goed mengen met andere vruchten, maar een crumble van alleen rabarber kan natuurlijk ook.

Libelle Admin

Nagerecht voor 4-6 personen:

500 g rabarber, in stukjes

300 g rijpe paarse pruimen, ontpit, in stukken

200 g kristalsuiker

het merg uit 1 vanillestokje

150 g bloem

125 g fijngehakte amandelen

75 g boter, in klontjes

ca. 1 dl slagroom

Bereidingswijze: Meng de rabarber met de pruimen, 100 g suiker en vanillemerg. Schep dit mengsel in een ovenschaal. Meng voor de kruimellaag de bloem, 100 g suiker, amandelen en de boter in de keukenmachine tot een kruimelig mengsel (of meng bloem, suiker en amandelen en verkruimel de boter er met de vingertoppen door).

Strooi de kruimellaag over het rabarbermengsel en bak de crumble in 25-30 min. goudbruin in het midden van een voorverwarmde oven op 180°C. Serveer met een lepeltje lobbig geklopte slagroom.

PRODUCTIE EN RECEPTUUR: Marlies Batelaan. FOTOGRAFIE: Renée Frinking. STYLING: Ingrid van Kuringen. BEREIDING: Jacqueline Pietrowski.

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden