null Beeld

Culinair trio

Broccolimousse

Voorgerecht voor 4 personen

Bereidingswijze: Kook 200 g broccoliroosjes in 5-8 min. gaar, giet ze af en pureer ze. Klop ½-¾ dl slagroom lobbig en spatel dit door de broccolimousse. Breng op smaak met zout en peper. Serveer de mousse met een reepje gerookte paling.

Bereidingstijd: circa 15 min. Circa 90 kcal p.p.

Komkommer-meloensoep

Voorgerecht voor 4 personen

Bereidingswijze: Verwijder de zaadjes uit ¼ geschilde komkommer en snijd hem in stukjes. Bestrooi met ½ tl grof zeezout en laat dit 30 min. in een zeef uitlekken. Spoel de komkommerstukjes onder koud water, laat ze uitlekken en dep ze droog. Pureer de komkommer samen met ¼ geschilde meloen, 1 dl Griekse yoghurt en zout en peper naar smaak. Laat in de koelkast 2 uur koelen en serveer met 2-3 el gepelde Hollandse garnalen.

Bereidingstijd: circa 20 min. Wachten: circa 2½ uur. Circa 90 kcal p.p.

Tompouce met tartaar

Voorgerecht voor 4 personen

Bereidingswijze: Hak 200 g biefstuk of rosbief fijn en breng op smaak met 1 tl fijngesneden kappertjes, 1 fijngesneden sjalotje, 1 el fijngesneden augurk, 1-2 el olijfolie, zout, peper en 1 el fijngesneden bieslook. Bestrijk 4 repen geroosterd witbrood royaal met de tartaar en dek af met 4 andere repen geroosterd brood. Garneer met een beetje mayonaise en tuinkers.

Bereidingstijd: circa 20 min. Circa 195 kcal p.p.

Wijntip: Savignon Blanc

Sauvignon Blanc is een frisse, fruitgie wijn die het goed doet bij salades en visgerechten.

null Beeld

PRODUCTIE EN RECEPTUUR: Marlies Batelaan. FOTOGRAFIE: Peter Kooijman.

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden